Ενοχλημένος από τη μη απαρτία στο Δ.Σ ο πρόεδρος των Κ.Αερογραμμών

 

Εντός των ημερών θα ακούσετε κάποιες ειδήσεις για τις ΚΑ , δήλωσε ο Μάκης Κωνσταντινίδης

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει απαρτία του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο διάσωσης του κρατικού αερομεταφορέα που ο ίδιος έχει καταρτίσει, δηλώνει ο Πρόεδρος των Κ.Α. Μάκης Κωνσταντινίδης.20140825_makis
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι ο ίδιος ετοίμασε νέο σχέδιο διάσωσης και συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε κατορθωτό λόγω έλλειψης απαρτίας.

«Ετοίμασα το νέο σχέδιο. Προσπαθώ να κάνω κάτι μαζί με το Συμβούλιο, το Συμβούλιο για κάποιους λόγους δεν είναι διαθέσιμο και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο και είναι ενοχλητικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί πραγματικά την κρισιμότητα των στιγμών και αυτό είναι ενοχλητικό. Γι` αυτό αισθάνομαι ότι πρέπει να γίνει κάτι και αυτό το κάτι το ανέλαβα με προσωπική μου ευθύνη όσον αφορά αυτό το σχέδιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κωνσταντινίδης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του σχεδίου.Ωστόσο η e-shocknews,com το έχει ήδη αποκαλύψει. Σε γενικές γραμμές προβλέπει μείωση του στόλου στα τρία αεροπλάνα από έξι που είναι σήμερα, μείωση του προσωπικού κατά 300-350 άτομα και μείωση των απολαβών των πιλότων στο 50% για τους πιλότους και κατά 15% για το υπόλοιπο προσωπικό.
«Εγώ το σχέδιο το έχω έτοιμο, αποφάσισα πως θα το χειριστώ και θα ακούσετε εντός των ημερών κάποιες ειδήσεις» είπε.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που δόθηκαν στην κοινή συνεδρία των Επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε κάποια από τα στοιχεία αυτά είναι λάθος, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι οι ζημιές για το 2014 «είναι πάνω από €16 εκατομμύρια», αντί €10 εκ. που είχε αναφέρει στην Επιτροπή ο τέως Πρόεδρος των ΚΑ Τώνης Αντωνίου.

«Με ανησυχεί η άγνοια η οποία υπάρχει σχετικά με την κατάσταση που περνούμε. Ο εφησυχασμός με ενοχλεί», κατέληξε.