Αυξάνει τα αποθέματα χρυσού η Ρωσία- μειώνονται της Ουκρανίας

Resizer.ashx

Η Ουκρανία μείωσε τα αποθέματα χρυσού της κατά περισσότερο από ένα τρίτο, τον Οκτώβριο, ενώ αντιθέτως η Ρωσία αύξησε τα αποθεματικά της για έκτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη.Για την Ουκρανία ο προηγούμενος μήνας έληξε με απόθεμα 26 τόνους χρυσού, μειωμένο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο κατά 14 τόνους, ενώ η Ρωσία η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, πρόσθεσε το ίδιο διάστημα 18,9 τόνους φτάνοντας το συνολικό αποθεματικό της στους 1.168 τόνους.

Η Τουρκία επίσης είχε μείωση κατά 2,7 τόνους υποχωρώντας στους 521 τόνους, ενώ το Αζερμπαϊτζάν αύξησε το απόθεμά του κατά 3,2 τόνους στους 30,2 τόνους.

Και η Λευκορωσία είχε αύξηση 2,1 τόνους στους 41,1 τόνους. Σημαντικές αγορές και πωλήσεις από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών μπορούν να επηρεάσουν τη διεθνή τιμή του χρυσού, η οποία νωρίτερα αυτό το μήνα βυθίστηκε στο χαμηλότερο των τελευταίων τεσσερισήμισι ετών στα 1.131 δολάρια ανά ουγκία, καθώς υπήρξε άνοδος στην ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου.