Υστερα από 4 μήνες το κόμμα των εποίκων θυμήθηκε να αντιδράσει εναντίον μιας γελοιογραφίας της ‘Κίπρις’


Ως προσβολή για την Τουρκία και τον τουρκικό λαό χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος των εποίκων “Αναγέννηση” στα κατεχόμενα, Μπερτάν Ζάρογλου, γελοιογραφία στην εφημερίδα Κίπρις που δείχνει άνδρες να κρατούν όπλα, ρόπαλα και σπαθιά και με ένα πλοίο, όπως εκείνα της εισβολής, το οποίο γράφει «τουρίστες», να αποβιβάζονται σε μια παραλία του ψευδοκράτους, ανακοινώνοντας ότι γι’ αυτή τη γελοιογραφία θα πραγματοποιήσουν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από τον όμιλο ΜΜΕ Κίπρις και θα αφήσουν στην είσοδό του, μαύρο στεφάνι.kupros-katexomena

Η γραπτή δήλωση του Ζάρογλου δημοσιεύεται και σε άλλες εφημερίδες σήμερα, όπως την Αφρίκα, που γράφει ότι δεν άντεξε σε αυτή τη γελοιογραφία το εν λόγω κόμμα. Ο πρόεδρος του κόμματος “Αναγέννηση” χαρακτήρισε ρατσιστική τη γελοιογραφία, γράφοντας ότι παρουσιάζει τους μετανάστες από την Τουρκία ως βάρβαρους, ληστές και δολοφόνους. Η αντίδρασή τους, προσθέτει, αφορά την προσπάθεια διαχωρισμού Τουρκίας – Κύπρου και θα είναι μια απάντηση σε όλους όσοι προσπαθούν να περάσουν τέτοιο μήνυμα.

Στο σημερινό του άρθρο ο διευθυντής σύνταξης της Κίπρις, Αλί Μπατουράι γράφει ότι αυτή η γελοιογραφία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα στις 6 Μαϊου 2017 και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτή η αντίδραση ήρθε 4 μήνες μετά και προσθέτει ότι το συγκεκριμένο κόμμα χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία αυτό, προσπαθεί να στοχοποιήσει τον όμιλο Κίπρις και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλιμακώνει τις συζητήσεις περί διαχωρισμού Τούρκων εκ Τουρκίας και Τουρκοκυπρίων, ενώ υποτίθεται ότι ιδρύθηκε από αυτούς που αντιδρούσαν σε αυτόν το διαχωρισμό στα κατεχόμενα.

Ο Μπατουράι αναφέρει επίσης ότι ο ίδιος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ζάρογλου μετά τη δημοσιοποίηση της γραπτής δήλωσης και κανείς από το κόμμα “Αναγέννηση” δεν τους είχε τηλεφωνήσει να διαμαρτυρηθεί όταν η γελοιογραφία είχε δημοσιευθεί. Τη δήλωσή του ο Ζάρογλου δημοσιοποίησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έγινε αντικείμενο συζητήσεων και διαξιφισμών.