Εκκληση Πούτιν για ένωση δυνάμεων κατά της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση imagew-1.aspxστη διεθνή κοινότητα να “ενώσει τις προσπάθειές της” προκειμένου να πολεμήσει “χωρίς κανέναν συμβιβασμό εναντίον των δυνάμεων της τρομοκρατίας”, μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων στη Βαρκελώνη.

“Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ανάγκη όλες οι χώρες της διεθνούς κοινότητας να ενώσουν πραγματικά τις προσπάθειές τους σε μια μάχη χωρίς συμβιβασμούς εναντίον των δυνάμεων της τρομοκρατίας” τόνισε ο Πούτιν σε ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον βασιλιά της Ισπανίας.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους χαρακτήρισε την επίθεση “σκληρό και κυνικό έγκλημα”.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προέτρεψε τον “πολιτισμένο κόσμο να πολεμήσει εναντίον της τρομοκρατίας” μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Βαρκελώνη.

“Το Ισραήλ καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη (…)” επισήμανε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης σε ένα δελτίο Τύπου που εστάλη από το πρωθυπουργικό γραφείο.

“Το είδαμε εκ νέου σήμερα ότι η τρομοκρατία χτυπά παντού. Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να την πολεμήσει ενωμένος προκειμένου να τη νικήσει” υπογραμμίζεται.