Τουρκία:Χαλάζι χτύπησε αεροσκάφος της Άτλας με προορισμό τα κατεχόμενα

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Κωνσταντινούπολη , 10 τραυματίες

Χαλάζι χτύπησε αεροσκάφος της Άτλας που έκανε τη πτήση από την Κωνσταντινούπολη προς τα κατεχόμεναμε αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο ίδιο αεροδρόμιο.597a389ecd3a18338e1292e4

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος έπαθε ζημιά στο μπροστινό του μέρος και έσπασαν τα τζάμια του πιλοτηρίου από το δυνατό χαλάζι που άρχισε να πέφτει πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Ο πιλότος κατάφερε με δυσκολία να προσγειώσει το αεροσκάφος.

Άλλο αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών επίσης έπαθε ζημιά από το χαλάζι μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ Κωνσταντινούπολης και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Δαρδανελίων. Οι επιβάτες πανικόβλητοι δήλωσαν ότι για δύο ώρες έμειναν στον αέρα και νόμιζαν ότι θα πέσουν στη θάλασσα.

Λόγω της μεγάλης καταιγίδας 13 αεροσκάφη δεν κατάφεραν χθες το βράδυ να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν χθες την Κωνσταντινούπολη σε μια σφοδρή καταιγίδα που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, έγραψε η εφημερίδα Daily Sabah. Επιπλέον, οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ατατούρκ ανεστάλησαν.

Πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης πλημμύρισαν. Αυτοκίνητα και λεωφορεία βυθίστηκαν κάτω από χείμαρρους λάσπης ή ακινητοποιήθηκαν. Η έντονη χαλαζόπτωση επιδείνωσε την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Στα πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk διακρίνεται ένα αστικό λεωφορείο να έχει χαθεί σχεδόν ολόκληρο κάτω από το νερά κοντά σε μια γέφυρα στη συνοικία Ουνκαπανί. Ορισμένοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το όχημα επιχειρώντας να διασχίσουν τον πλημμυρισμένο δρόμο πεζή, ενώ άλλοι σκαρφάλωσαν πάνω στην οροφή για να σωθούν.

Σε ένα άλλο βίντεο, ένας καταρράκτης από χαλάζι και βροχή καλύπτει τις σκάλες του σταθμού του μετρό Ταξίμ.

Ένας μεγάλος γερανός ανετράπη επίσης στο λιμάνι Χαϊνταρπασά, κοντά στη νότια είσοδο του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να ξεσπάσει φωτιά που τέθηκε αργότερα υπό έλεγχο.

Πολλά τζάμια σπιτιών και αυτοκινήτων έσπασαν. Γερανός στο λιμάνι Χαϊντάρμπασα της ασιατικής Κωνσταντινούπολης ανατράπηκε, στο Σίσλι γκρεμίστηκε το τείχος αρμενικού νεκροταφείου και δύο άτομα τραυματίστηκαν. Από την καταιγίδα τραυματίστηκαν 10 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Σκούταρι στην ασιατική πλευρά της πόλης. Δύο εκ των τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που κατακλυσμιαίες βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη.