“Τέλεια χώρα” χαρακτήρισε την Τουκία ο νέος Πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυ

imagew

Ο δολοφονος του πρώην πρέσβη της Ρωσίας Καρλόβ στην Αγκυρα, αμέσως μετά την εκτέλεση του διπλωμάτη.

Ο νέος Πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα Alexei Yerkhov μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την Τουρκία χαρακτηρίζοντας την ως μια φιλική, φιλόξενη και αξιέπαινη χώρα.

Ο Yerkhov αντικατέστησε τον δολοφονηθέντα Ρώσο Πρέσβη στην Τουρκία Andrey Karlov, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 19 Δεκεμβρίου, όταν ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε πολιτιστικό ίδρυμα της Άγκυρας τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τη στιγμή που βρισκόταν στο βήμα και μιλούσε.

“Είναι μια τέλεια χώρα όπου ζουν τέλειοι άνθρωποι. Οι Τούρκοι είναι πολύ καλοί, φιλόξενοι, φιλικοί, περήφανοι και αξιέπαινοι”, δήλωσε ο νέος Πρέσβης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Αναφορικά με τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ότι η Τουρκία θα έχει πάντα μια σημαντική θέση στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι επίσης ένας σημαντικός εταίρος της Ρωσίας στην επίλυση της συριακής κρίσης.
“Συνεχίζουμε τις διμερείς διαπραγματεύσεις ενεργά” ως προς τη ζώνη των συγκρούσεων, την εκεχειρία και άλλα θέματα, είπε.
Οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας δοκιμάστηκαν μετά τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ότι η δολοφονία του Πρέσβη είχε στόχο να υπονομεύσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.