Αλληλεγγύη:Επικίνδυνος ο ποντιοπιλατισμός των Ην.Εθνών

 

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του σχολιάζει την έκθεση του Γ.Γ.ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο και καταγγέλλει την πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρούν τα Ην.Εθνη. Στην ανακοινωση αναφέρονται τα πιο κάτω:

”  Από μια πρώτη ανάγνωση των συμπερασμάτων της έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο, επαναβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ο ποντιοπιλατισμός των Η.Ε, ακολουθώντας την τακτική των ίσων αποστάσεων και αφήνοντας τάχατες τις δύο πλευρές για να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Την ίδια ώρα έμμεσα αλλά σαφώς, αναγνωρίζονται οι προσπάθειας των εγγυητριών δυνάμεων να εργαστούν μαζί με τις δύο πλευρές για την εξεύρεση της λύσης αυτής.
Τώρα που είδαν τα ΗΕ την εγγυήτρια Τουρκία ή την αιωνίως κρυμμένη στο παρασκήνιο Βρετανία να συνεισφέρουν βοηθητικά προς την κατεύθυνση αυτή, είναι μια άλλη ιστορία.
Τα Η.Ε. δεν παραλείπουν να υποδεικνύουν στους δύο ηγέτες να προβληματιστούν βαθιά, όταν ο Τ/κ ηγέτης έχασε τη μιλιά του στο Κραν Μοντάνα, αφήνοντας τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κυριολεκτικά να αλωνίζει.
Δυστυχώς, όταν τα Η.Ε. εγκαταλείπουν τις δικές τους αποφάσεις ή κατ´ ελάχιστον τις ξεχνούν, όλα είναι δυνατά.”