Οι αντιδράσεις πολιτικών αρχηγών για την κατάρρευση των συνομιλιών


Το twitter επέλεξαν κάποιοι εκ των πολιτικών αρχηγών για να δημοσιοποιήσουν μια πρώτη  αντίδραση στην εξέλιξη που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κραν imagewΜοντάνα για το Κυπριακό.

Ποικίλουν οι αντιδράσεις όσων πολιτικών αρχηγών επέλεξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τη διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επέλεξε να δώσει έμφαση στη διατήρηση της ελπίδας. Συγκεκριμένα, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «τώρα πρέπει να εκτιμήσουμε, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις αρνητικές εξελίξεις και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή!».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλας Παπαδόπουλος, επίσης, στο twitter, προέβαλε τη θέση για νέα στρατηγική. Εγραψε ότι «η αποτυχία οφείλεται στην τούρκικη αδιαλλαξία» και πρόσθεσε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι Νέα Στρατηγική & πίστη στο δίκαιο του λαού μας».

Σε καταγγελία της τουρκικής στάσης προέβη ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. «Καταγγέλλουμε  την τουρκική αδιαλλαξία, η οποία για μια ακόμα φορά οδήγησε την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού σε ναυάγιο», έγραψε στο twitter.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έγραψε στο twitter, ενόσω η διάσκεψη ήταν σε εξέλιξη χθες: «Τι αχαριστία Θεέ μου; Ούτε ένα ευχαριστώ. Τους έδωσε εκ περιτροπής, ευρωπαϊκές ελευθερίες κ.λπ. και τον είπαν ‘λαϊκιστή’».