Aναβλήθηκαν οι πρωινές διαπραγματεύσεις

 

Αναβλήθηκαν οι διαπραγματεύσεις  για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάναύστερα από αίτημα των ηγετών για διαβούλευση.imagew

Σύμφωνα με ενημέρωση από τα ΗΕ, οι ηγέτες ζήτησαν ακύρωση του πρωινού προγράμματος για διαβούλευση και θα  υπάρξουν, και διμερείς επαφές του Ειδικού Συμβούλου Εσπεν Μπαρθ ‘Αιντε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές,  συμπεριλαμβανομένων και των εγγυητριών δυνάμεων.

Το απόγευμα, στις επτά ώρα Κύπρου, επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με συζήτηση των εσωτερικών πτυχών στο τραπέζι 2. Στις οκτώ και μισή ώρα Κύπρου στο τραπέζι 1 θα γίνει συζήτηση του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τα ΗΕ, η ανακοίνωση της καθόδου του ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες στην Ελβετία θα γίνει εντός της ημέρας στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Ο ΓΓ αναμένεται στο Κραν Μοντάνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες βράδυ ότι Οι θέσεις της τουρκικής πλευράς δεν είναι στο πλαίσιο της πρότασης του ΓΓ.

“Αναμένουμε τον Γενικό Γραμματέα, αλλά κατά πόσο θα έχουμε αποτέλεσμα ή όχι εξαρτάται από τις θέσεις των πλευρών. Και εξ όσων γνωρίζω οι θέσεις της τουρκικής πλευράς δεν είναι στο πλαίσιο της πρότασης του Γενικού Γραμματέα”, ανέφερε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, όπως μεταδίδεται από το ΓΤΠ.