Κοτζιάς: Απετράπη προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης από Τσαβούσογλου

Απορρίφθηκε πρόταση Τσαβούσογλου για πακετοποίηση

Απετράπη προσπάθεια εκβιασμού, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, εισερχόμενος στο συνεδριακό χώρο όπου διεξάγονται, για τρίτη κατά σειρά μέρα, οι εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.imagew

“Χθες έγινε μια προσπάθεια εκβιασμού της διαπραγμάτευσης. Την αποτρέψαμε με σαφήνεια. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ζητάει όλα ή τίποτα”, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι “η διαπραγμάτευση είναι για να κάνουμε ένα συμβιβασμό που να ωφελεί όλες τις πλευρές”.

“Εγώ εξήγησα στους συναδέλφους μου”, πρόσθεσε “ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως και η Ελλάδα, διαθέτει το Δίκαιο και τη δύναμη του Δικαίου, ενώ η άλλη πλευρά διαθέτει την κατοχή και το στρατό. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση”.

 

Χθες πρόταση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για πακετοποίηση των εκκρεμοτήτων στα έξι κεφάλαια και να γίνει μετά πάρε δώσε, απορρίφθηκε από την ε/κ πλευρά και την Ελλάδα ενώ οι Βρετανοί είπαν ότι δεν είναι καλή ιδέα.imagew

Σύμφωνα με πληροφορίες , στη συζήτηση για την ασφάλεια χθες, κάποια στιγμή ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απάντησε ότι ήρθαμε εδώ για να δώσει η Τουρκία και όχι να δώσουμε στην Τουρκία, πρότεινε να πακετοποιηθούν οι εκκρεμότητες στα έξι κεφάλαια και να κάνουμε πάρε – δώσε. Πρόταση,  που απορρίφθηκε και από μας και από την Ελλάδα, και οι Βρετανοί είπαν ότι δεν είναι καλή ιδέα.