Θεοχάρους:Αναξιόπιστος ο Αιντε και δεν μπορεί να διαχειριστεί τις συνομιλίες

 

«Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε είναι εντελώς αναξιόπιστος. Δεν κατάφερε να συγγράψει ένα σοβαρό αντικειμενικό έγγραφο- οδηγό, αλλά ουσιαστικά κατέγραψε τις θέσεις τις Τουρκίας. Πώς μπορεί να συμμετέχει και να διευθύνει τις συνομιλίες»;imagew

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Ο Πρόεδρος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού όπως είπε εάν ο κ. Έιντε του θέσει στοιχεία του απορριφθέντος έγγραφου «θα σηκωθεί να φύγει». Εκείνο που στην ουσία αποδεικνύεται είναι ότι και αυτή η Διάσκεψη δεν είναι καλά προετοιμασμένη, η πλευρά μας συνεχίζει τους ερασιτεχνισμούς και τα παιδιαρίσματα και ότι ο κ. Έιντε δεν μπορεί πλέον  να διαχειριστεί το Κυπριακό».

Οι Οικολόγοι

 Απο την πλευρά τους οι Οικολόγοι θεωρούν σημαντική την  απόσυρση του εγγράφου Άιντε.Σημειώνουν ωστόσο πως δεν μπορεί όμως, παρά να μας προβληματίσει η ίδια η προσπάθειά του, αυτό να αποτελέσει το πεδίο αφετηρίας των συζητήσεων στο Κραν Μοντάνα.

<<Δυστυχώς, προστίθεται στην ανακοίνωση ο αποτυχημένος χειρισμός του κ. Άιντε και σε αυτό το ζήτημα, επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια του.

Σημειώνεται πάντως ότι η απόσυρση του εγγράφου αποτελεί μία ακόμα αποτυχία και για τη κυπριακή πλευρά. Εμείς ζητούσαμε να υπάρχει έγγραφο -για πολλούς και διάφορους λόγους- και έως εργαλείο προετοιμασίας της Διάσκεψης, με τη ελπίδα ότι μέσω αυτού θα ξεκαθάριζαν οι προθέσεις της Τουρκίας. Αντί αυτού βρεθήκαμε να ζητούμε την απόσυρση του εγγράφου, γιατί περιείχε απαράδεκτες αναφορές.
“Πήγαμε για μαλλί και ήρθαμε κουρεμένοι” θα έλεγε κανείς.

Δημιουργήθηκε έτι ένα δυσμενές κλίμα έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, πριν καν ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Απαιτείται συστράτευση όλων, στη βάση των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου για να αντιμετωπιστεί αυτό το στραβοπάτημα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως η συνέπεια, η αποφασιστικότητα και η συνεννόηση αποτελούν τα χρησιμότερα εργαλεία, καθ` όλη τη διάρκεια της Διάσκεψης.>>