Πλατφόρμα Πολιτών: Το δρόμο για νέα σχέση Αθηνών και Λευκωσίας, δείχνει ο Κοτζιάς

 


Η στάση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, επί του εγγράφου Αιντε, «δείχνει το δρόμο της οικοδόμησης μιας νέας, ενισχυμένης σχέσης μεταξύ kotziasmfa-600x275Αθηνών και Λευκωσίας όπου το Κυπριακό θα αναδεικνύεται ως εθνικό ζήτημα» εκτιμά η Πλατφόρμα Πολιτών, η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του ανεξαρτητοποιημένου από τη Συμμαχία Πολιτών, Βουλευτή Παύλου Μυλωνά.

Σε ανακοίνωσή της η Πλατφόρμα αναφέρει πως «είναι φανερό ότι για μια ακόμη φορά η Αθήνα είναι εναρμονισμένη με το λαϊκό αίσθημα στην Κύπρο, ενώ οι Νίκος Αναστασιάδης – Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού επιμένουν να θωπεύουν με την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παραμονή επεμβατικών δικαιωμάτων».

Ελπίζει, πραγματικά, ότι «οι Αναστασιάδης – Νεοφύτου και Κυπριανού θα ενστερνιστούν αυτή την προσέγγιση και θα παύσουν να βάζουν τροχοπέδη σε μια νέα, εναλλακτική στρατηγική».

Τέλος, η Πλατφόρμα Πολιτών, αναφέρει ότι «δεν έχει ψευδαισθήσεις και δεν αναμένει οτιδήποτε θετικό από την διάσκεψη της Ελβετίας η οποία αποτελεί ένα σκηνικό που είναι παράνομο και είτε θα οδηγήσει σε οριστικό αδιέξοδο ή περαιτέρω διολίσθηση της πλευράς μας στις διχοτομικές τουρκικές θέσεις».