Διαγραφή της αναφοράς για “”σύμφωνο εφαρμογής” από το έγγραφο Αιντε ζητούν οι Οικολόγοι

 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με Νκοίνωαη του εκφράζει ικανοποίηση για την την ομοφωνία που καταγράφεται μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, στο ζήτημα του εγγράφου Άιντε.

Όλα τα πολιτικά κόμματα φαίνεται να απορρίπτουν την εισήγηση Άιντε για το “Σύμφωνο Εφαρμογής”. Ως εκ τούτου, οι Οικολόγοι καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ζητήσει τη διαγραφή της σχετικής αναφοράς από το “κοινό έγγραφο” Άιντε.

Επίσης, τονίζει: Πρέπει να διαγραφούν οι αναφορές Άιντε σε ελληνοτουρκική ισορροπία στην Κύπρο, μέσω της αναγνώρισης των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους.

Το θέμα αυτό δεν εμπίπτει στα ζητήματα Ασφάλειας, γι αυτό απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη Γενεύη.

Στις παρατηρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, πρέπει να καταγράφονται οι διαφωνίες των κομμάτων, όπως καταγράφηκαν στις συναντήσεις τους με τον διαπραγματευτή κ. Μαυρογιάννη. Δε μπορεί να γίνει αποδεκτό να αναφέρεται σε “διαχείριση” των κατοχικών στρατευμάτων, αντί της καθολικής αποχώρησης.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την κατάθεση του εγγράφου Αιντε.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την ευκολία με την οποία αποδέχτηκε το έγγραφο ο κ. Ακιντζί, στοιχείο που δείχνει το πόσο ικανοποιεί τις τουρκικές θέσεις, εισάγοντας τες στη συνέχεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.>>