Ο Ακιντζί πάει Αγκυρα για να πάρει οδηγίες

Στην Άγκυρα για να πάρει οδηγίες από την  τουρκική κυβέρνηση  μεταβαίνει αύριο ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.Unknown

Σύμφωνα με ανακοίνωση του  ψευδοπροεδρικού, ο κ. Ακιντζί αναχωρεί για την Άγκυρα αύριο στις 21.30 και μεθαύριο πρωί θα μεταβούν ο τ/κ διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί και η διαπραγματευτική ομάδα.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ενόψει της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα ο Τ/κ ηγέτης και η ομάδα του θα έχουν συναντήσεις εργασίας στην τουρκική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι προετοιμασία για την Διάσκεψη γινόταν καθ` όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Θα επιστρέψουν όλοι μαζί στα κατεχόμενα το βράδυ του Σαββάτου.Τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων θα ενημερώσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, αύριο, για το προσχέδιο του κοινού εγγράφου, που ετοίμασε ο Ειδικός Σύμβουλος το ΓΓ των ΗΕ Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  απο τα κατεχόμενα , μετά την ενημέρωση από τον Μουσταφά Ακιντζί  θα γίνει ανταλλαγή απόψεων επί του προσχεδίου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο κατοχικός  ηγέτης έχει ήδη στείλει πρόσκληση στους αρχηγούς των κομμάτων στα κατεχόμενα για να τον συνοδεύσουν στο Κραν Μοντάνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο.

Εξάλλου αύριο ο Ακιντζί θα ενημερώσει τους αρχηγούς των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων για το προσχέδιο του κοινού εγγράφου, που ετοίμασε ο Ειδικός Σύμβουλος το ΓΓ των ΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αιντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση , μετά την ενημέρωση από τον Μουσταφά Ακιντζί  θα γίνει ανταλλαγή απόψεων επί του προσχεδίου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο Τ/κ ηγέτης έχει ήδη στείλει πρόσκληση στους αρχηγούς των κομμάτων στα κατεχόμενα για να τον συνοδεύσουν στο Κραν Μοντάνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη για την Κύπρο.