Απάντηση Αλληλεγγύης στον Αβ.Νεοφύτου:Η Συνθήκη Εγγυήσεως παρέχει μονομερές δικαίωμα επέμβασης σε κανένα

Τον κατηγορεί για σύγχρονες σοφιστείες

Γαι σύγχρονες σοφιστείες κατηγορεί τον πόεδρο του Συναγερμού imagesτο Κίνημα Αλληλεγγύη σχετικά με την  ισχύουσα Συνθήκη Εγγυήσεως  της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνοντας πως δεν παρέχει μονομερές δικαίωμα επέμβασης σε κανένα.Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη τονίζει:

«Χθες με πολύ στόμφο και αγανάκτηση ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος στην Κύπρο μίλησε για την πρωταρχική αναγκαιότητα κατάργησης του “μονομερούς” δικαιώματος της Τουρκίας να επεμβαίνει στην Κύπρο. Για χάρη της τάξης και για όσους ακόμα δεν ξεχνούν, η ισχύουσα Συνθήκη Εγγυήσεως (Παράρτημα Β) δεν ομιλεί ούτε παρέχει μονομερές δικαίωμα επέμβασης σε κανένα. Το άρθρο IV προνοεί ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις – όταν εγείρεται θέμα παραβίασης της Συνθήκης- διαβουλεύονται μεταξύ τους για τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των προνοιών της Συνθήκης. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, η κάθε εγγυήτρια δύναμη διατηρεί το δικαίωμα να πάρει μέτρα με μοναδικό σκοπό να επαναφέρει την κατάσταση πραγμάτων που προνοούνται στη Συνθήκη.
Αυτά λέγαμε και για αυτά επιχειρηματολογούσαμε σε όλα τα μήκη και πλάτη, κακίζοντας και καταδικάζοντας την τουρκική εισβολή. Τώρα κάποιοι θέλουν να ξαναγράψουν τη σύγχρονη ιστορία μας μέσα από σοφιστείες που υποστηρίζονται από την προκλητική τους άγνοια, διαγράφοντας πραγματικά γεγονότα για τα οποία η Κύπρος ακόμα υποφέρει».

«Αν είναι με αυτά τα μυαλά που θα πάρουμε μέρος στις επικείμενες συνομιλίες, τότε μας περιμένουν ακόμα πιο πέτρινα χρόνια» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.