Γιλντιρίμ:«Παραμένει ερώτημα αν θα παραστούν οι πρωθυπουργοι Ελλάδας -Τουρκίας στη Γενεύη”

Ο  Τούρκος πρωθυπουργός Μπ.Γιλντιρίμ  μιλώντας στους σε Τούρκους δημοσιογράφους αναφορικά με το κυπριακό  δήλωσε πως παραμένει ερώτημα αν θα υπάρξουν οι συνθήκες αυτές που θα επιβάλουν την παρουσία και των δύο πρωθυπουργών Τουρκίας και Ελλάδας.2224810

Όπως μεταδίδει η «Ηurriyet»,θα πρέπει πρώτα οι ηγέτες της Κύπρου να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις αλλά και με την διακυβέρνηση, το εδαφικό και τις σχέσεις με την Ε.Ε.» επισήμανε.«Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορούν αν γίνουν όλα αυτά. Θα εργαστούν όμως πάνω σε αυτό και τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις» κατέληξε.

Για την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός  ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι πρόκειται για θέμα που αφορά εντελώς τη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας όμως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε πως η άποψή του είναι κοντά με αυτή που έχουν οι Τούρκοι. «Στην Ελλάδα δεν δέχονται το πραξικόπημα και δεν υποστηρίζουν την αθωότητα των πραξικοπηματιών» σημείωσε ο Μπ. Γιλντιρίμ. «Σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά, ενώ στην Ελλάδα δεν είναι έτσι» πρόσθεσε.