Βαθιά θλίψη εκφράζει η ΕΔΕΚ για το θάνατο του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Νίκου Σιαφκάλη


Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της εκφράζει τη βαθειά της θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Νίκου Σιαφκάλη και στέλλει  τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ τονίζει:

΄’Η συμβολή του Νίκου Σιαφκάλη στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας υπό την ιδιότητα του ηθοποιού και σκηνοθέτη είναι σημαντική. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 εμπλεκόταν ενεργά στα θεατρικά δρώμενα αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.
Ο Νίκος Σιαφκάλης ήταν ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της ΕΔΕΚ που τον συνέδεε μακροχρόνια και στενή φιλία με τον ιδρυτή του κόμματος, Βάσο Λυσσαρίδη. Ο Ν. Σιαφκάλης μένει στη μνήμη μας για την πλούσια αντιδικτατορική του δράση που επέδειξε στα χρόνια της επταετούς δικτατορίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ο  άνθρωπος που φιλοξένησε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον διωκόμενο και καταζητούμενο από τη χούντα των συνταγματαρχών, τον αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέκο Παναγούλη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει. ”


Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του εκφράζει τα ειλικρινή του  συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του καθώς και στον κόσμο του κυπριακού θεάτρου που από σήμερα θα είναι φτωχότερος.


Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη του για το θάνατο του Νίκου Σιαφκάλη, ενός πολυτάλαντου όπως τονίζει, καλλιτέχνη και ξεχωριστού ανθρώπου.

Το Κίνημα εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους του, αλλά και προς όλους τους Κυπρίους που τον αγάπησαν, χάρις στη διαρκή και πολυσχιδή προσφορά του στο κυπριακό θέατρο.