Αλληλεγγύη: “Οι θεόσταλτοι ηγέτες συνιστούν εγχειρήματα καταδικασμένα σε αποτυχία”

Το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφερόμενο στην αποτυχία  της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να πετύχει συμφωνία για υποστήριξη της υποψηφιότητας του επιχειρηματία Μάικ Σπανού αναφέρει:cache_728x3000_Analog_medium_407437_220824_1662017

«Η Δημοκρατία, όπου λειτουργεί, καλλιεργείται και αναπτύσσεται μέσα από την αυστηρή τήρηση των κανόνων λειτουργίας της. Στοιχειώδης κανόνας είναι η ανάδειξη της καλής ή κακής ηγεσίας ενός κομματικού χώρου, μέσα από τη διαρκή άσκηση των δημοκρατικών διαδικασιών και μέσα από τη βάσανο της καθημερινής επαφής και τριβής με τα κοινά. Η από καθέδρας ανάθεση ρόλων και οι “θεόσταλτοι” ηγέτες, όσον και αν αιτιολογούνται, συνιστούν εγχείρημα που, αργά ή γρήγορα, αποτυγχάνει και πλήττει ανεπανόρθωτα θεσμούς και αξίες που δύσκολα ανακάμπτουν».

Και προσθέτει: «Η τελευταία εμπειρία του ΑΚΕΛ, ας γίνει μάθημα σε όλους. Τα κόμματα, παρόλα τα προβλήματά τους, εξακολουθούν να αποτελούν υγιές στοιχείο σε μια Δημοκρατία για αυτό και θα πρέπει να ενισχύονται με τις καθημερινές πράξεις και τη συμπεριφορά μας. Οτιδήποτε είναι ξένο προς αυτά, απορρίπτεται και αποπέμπεται ανεξάρτητα από τις ωραιοποιήσεις που συνήθως προηγούνται».
«Αυτός είναι απαράβατος κανόνας ζωής και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.