Επικρατέστερος ο Μάικ Σπανός για υποψήφιος του ΑΚΕΛ

Το Σάββατο συνέρχεται η ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

 

Με επικρατέστερο τον επιχειρηματία και οικονομολόγο Μάικ Σπανό να βρίσκεται πρώτος στη λίστα των υποψηφίων του ΑΚΕΛ  για την προεδρία της Δημοκρατίας ,συνέρχεται το Σάββατο Unknown-1η ολομέλεια της  Κ.Ε.του ΑΚΕΛ για να επικυρώσει ή να απορρίψει την πρόταση του Π.Γ. και σε μετέπειτα στάδιο να συζητηθεί στις κομματικές ομάδες βάσεις .Την τελική απόφαση θα πάρει η παγκύπριακη συνδιάσκεψη περι τα τέλη του Ιούνη αρχες Ιουλίου.

Στη συνεδρία του Π.Γ. όπως πληροφορούμαστε συζητήθηκαν και άλλα ονόματα όπως του πρώην Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία, του γιατρού Δρα Σταύρου Μαλά και της πρώην ΥΠΕΞ  Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή ωστόσο φαίνεται να υπάρχει  δυστοκία.Ο Κίκης Καζαμίας δεν είναι πρόθυμος να τρέξει στην κούρσα των προεδρικών ενώ οι άλλοι δύο  αποδέχονται ωστόσο  οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις  δείχνουν και τους τρεις χαμηλά, με ψηλότερο ποσοστό αποδοχής 10-11% του Κίκη Καζαμία . Στις δημοσκοπήσεις το όνομα του Γ.Γ. του κόμματος Αντρου Κυπριανού παίρνει 9% και των άλλων δύο πιο κάτω σύμφωνα με έγκυρη πηγή.Η υποψηφιοτητα του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ θα είναι η έσχατη και σε περίπτωση που η υποψηφιότητα του  Μάικ Σπανού προκαλέσει αντιδράσεις  και ανατραπεί από την κομματική βάση.

Το ονομα του Μάικ Σπανού δεν βρισκόταν στις δημοσκοπήσεις και προέκυψε αργοτερα με το σκεπτικό να επαναληφθεί το σενάριο της υποψηφιότητας του πρώην Προέδρου  της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου το 1988.

Ο Μάικ Σπανός φαίνεται πρόθυμος να κατέλεθει ως υποψήφιος αλλά ως ανεξάρτητος και αργότερα να έλθει το ΑΚΕΛ να τον υποστηίξει. Πάντως κάποιες πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Σπανού αναφέρουν πως και ο ίδιος θα θέσει τους «δικούς του όρους»