Δολοφόνησαν τον Άντρο Ροδοθέου στη Γεράσα


Δολοφονική ενέδρα σε εξοχική κατοικία στη Γεράσα έστησαν οι δολοφόνοι στον γνωστό 61χρονο  Αντρο Ροδοθέου  σκοτώνοντας τον με πάνω από δέκα σφαίρες. Οι πυροβολισμοί φαίνεται να ρίφθηκαν από την απέναντι όχθη του ποταμού όπου βρισκόταν η απομονωμένη εξοχική κατοικία  του φίλου και κουμπάρου του Ροδοθέου Τάσου ο οποίος τραυματίσθηκε από τα γυαλια της τζαμαρίας.158ee80961fd0b

Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και ότι το θύμα είχε επισκεφθεί από το απόγευμα τη μικρή εξοχική κατοικία φιλικού του προσώπου, στην οποία έφτασαν δυο ακόμη πρόσωπα.

Γύρω στις 21:00 κι ενώ το θύμα βρισκόταν κοντά σε συρόμενη γυάλινη τζαμαρία, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο, μπροστά στα μάτια των τριών άλλων προσώπων.

«Υπάρχει μεγάλος αριθμός πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο και εξετάζουμε κατά πόσο οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός», ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι οι πυροβολισμοί έρχονται από βορειοδυτικά, από την απέναντι όχθη του ποταμού».

Η σκηνή αποκλείστηκε και τα τρία πρόσωπα που ήταν μαζί με το θύμα οδηγήθηκαν για κατάθεση στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, ενώ αυτοψία στη σορό του θύματος διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες  και πιστεύεται πως ο φόνος συνδέεται με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ φατριών  και ανθρώπων της νύκτας . Οι έρευνες επικεντρώνονται σε τέσσερις βασικές περιοχές  όπου δρούσε η ομάδα Ροδοθέου , σε Λευκωσία, Λεμεσό ,  Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η δολοφονία Ροδοθέου έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την καταδίκη του  Μάριου Χριστοδούλου γνωστού ως Μπένη σε ισόβια κάθειρξη για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα όπου σκοτώθηκε ο Φάνος Καλοψειδιώτης.