Επεισόδια με ξυλοδαρμό δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Γεροσκήπου

Επεισόδια με ξυλοδαρμό δημοτικού  Συμβούλου  σημειώθηκαν κατα την χθεσινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου .Η Αστυνομία αναζητεί   34χρονο Ε/κ, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.Την επίθεση δέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος Γεροσκήπου του ΑΚΕΛ ο Βαλεντίνος Φακοντής ο οποίος ακολούθως κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία Πάφου.dimso_607_364_577_324

Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά το πέρας συνεδρίας του ΔΣ, όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ανάληψη της διαχείρισης δύο χώρων παραλίας από τον ίδιο το Δήμο.

Πρόσωπα που δραστηριοποιούνταν στην παραλία, αντέδρασαν έντονα προς τους δημοτικούς συμβούλους που είχαν ψηφίσει υπέρ της διαχείρισης της παραλίας από την Τοπική αρχή με αποτέλεσμα να επιτεθούν στο δημοτικό σύμβουλο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος μετά το επεισόδιο διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με τον επί καθήκοντι ιατρό, ο Δημοτικός Σύμβουλος υπέστη διάσειση και αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις έγινε εισαγωγή του σε θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση λήφθηκε σε προηγούμενη συνεδρία του ΔΣ, ωστόσο η συνεδρία της ολομέλειας επαναπρογραμματίστηκε για χθες , κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να εξεταστεί από πού θα εξασφαλίσει το συγκεκριμένο κονδύλι ο Δήμος.

Το ΔΣ κατά πλειοψηφία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα κονδύλι που προοριζόταν για την κατασκευή πεζοδρομίων, για την αγορά κρεβατιών και ομπρελών προκειμένου να διαχειριστεί η τοπική αρχή τους δύο χώρους.

Η απόφαση ωστόσο του ΔΣ φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις επηρεαζόμενων επιχειρηματιών στην παραλία της Γεροσκήπου. Οι επηρεαζόμενοι αξίωναν την παραχώρηση από τον Δήμο της διαχείρισης των παραλιών για την τοποθέτηση ομπρελών και κρεβατιών για άλλο ένα χρόνο στους ίδιους.

Τους δύο χώρους αναμένεται να αναλάβει ο Δήμος ενώ για τους υπόλοιπους τρεις ο Δήμος θα βγει σε προσφορές.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου καταδίκασε  τα χθεσινά απαράδεκτα και πρωτόγνωρα όπως αναφέρει γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου.  Η επίθεση εναντίον Δημοτικών Συμβούλων, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Δημοτικού Συμβούλου του Κόμματός μας Βαλεντίνου Φακοντή.
Το ΑΚΕΛ Πάφου καταδικάζει  επίσης το κλίμα τρομοκρατίας το οποίο κάποιοι προσπαθούν να ενσπείρουν στο Δήμο μέσα από απειλές και τραμπουκισμούς. Άλλωστε οι Δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις υπό το καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών από όπου και αν προέρχονται.