Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας μας βρίσκει με διαλυμένα Νοσοκομεία

Του Χρίστου Ανδρέου*images-2

Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης», το 1948, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας. Κάθε χρόνο, λοιπόν, στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. Ένα από τα πρώτα μηνύματα ήταν: «Σώστε ζωές. Κάντε τα νοσοκομεία ασφαλή στις έκτακτες περιστάσεις των ανθρώπων».

Φέτος η 7η Απριλίου βρίσκει την Κύπρο με μισοδιαλυμένα Νοσοκομεία, χωρίς σχεδόν γιατρούς, και ακούμε κάποιους να «χαιρετίζουν την προσπάθεια της Κυβέρνησης» για την Υγεία. Εμείς, όμως, που είμαστε κάθε μέρα στα Κρατικά Νοσοκομεία, βλέπουμε με θλίψη την εσκεμμένη διάλυση των Κρατικών Νοσοκομείων πριν από την Αυτονόμηση και την εφαρμογή του ΓεΣΥ ώστε οι ιδιώτες έμποροι υγείας να κυριαρχήσουν και να επιβάλουν όρους και τιμολόγια εξυπηρέτησης των δικών τους οικονομικών κι άλλων συμφερόντων.

Με θλίψη και απογοήτευση βλέπουμε τη σχεδόν διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών προς χάρη της Τράπεζας Κύπρου και των καρκινονονών. Βλέπουμε με πόνο ψυχής να συστήνεται από την Κυβέρνηση η λεγόμενη ομάδα για εφαρμογή, δήθεν, της Στρατηγικής του Καρκίνου, που ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ η Βουλή το 2009, από άτομα με συμφέροντα στις Ογκολογικές Υπηρεσίες της Τράπεζας, και να επιδιώκουν τώρα να διαλύσουν τα Κρατικά Ογκολογικά και να «τροποποιήσουν» την εγκεκριμένη Στρατηγική του Καρκίνου για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά συμφέροντα της κλίκας που εκμεταλλεύεται τους Καρκινοπαθείς και ασφαλώς αδιαφορούν για τους ίδιους τους Καρκινοπαθείς μας.

«Γιορτάζουν» τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (!) αποκρύβοντας τις αλήθειες και καταπατώντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα Δικαιώματα των Ασθενών, το Δικαίωμα στη Ζωή και την Υγεία και τη Χάρτα των Παρισίων κατά του Καρκίνου. Να σημειωθεί ότι η Χάρτα υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2000 με σκοπό την προώθηση των ερευνών για την καταπολέμηση και την πρόληψη της νόσου του Καρκίνου, την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών (νοσηλεία, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, κ.λ.π.) προς τους πάσχοντες, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας ενάντια στον καρκίνο.

Παραθέτουμε πιο κάτω τα δέκα άρθρα της Χάρτας των Παρισίων και υπογραμμίζουμε τα 5 κύρια άρθρα (1,4,7,9,10) που η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας καταπατούν για χάρη τραπεζιτών και ανελέητων εμπόρων υγείας.

Η Χάρτα των Παρισίων κατά του Καρκίνου

1. Οφείλουμε να σεβόμαστε τα δικαιώματα των ασθενών όπως και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
2. Οφείλουμε να κατανοήσουμε τη θέση των ασθενών και να καταπολεμήσουμε την προκατάληψη που τους στιγματίζει.
3. Οφείλουμε να συμβάλουμε στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας κατά του καρκίνου
4. Οφείλουμε να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα των ασθενών για εύκολη πρόσβαση σε περίθαλψη υψηλών προδιαγραφών.
5. Οφείλουμε να εντείνουμε την καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου.
6. Οφείλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στην ανίχνευση της νόσου στο πρώιμο στάδιο της.
7. Οφείλουμε να υποστηρίζουμε τους ασθενείς που δίνουν την μάχη τους ενάντια στη νόσο.
8. Οφείλουμε να προστατέψουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών.
9. Οφείλουμε να υποστηρίζουμε τις εθνικές στρατηγικές ενάντια στον καρκίνο.
10. Οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους στη μάχη κατά του καρκίνου.

Τους προκαλούμε ακόμη μια φορά να μας διαψεύσουν σε δημοσία συζήτηση, γατί φοβούνται;
Αποκαλύπτεται ότι φοβούνται την αλήθεια και την αποκάλυψη των εγκλημάτων τους σε βάρος των καρκινοπαθών!!!

*Ο Χρ. Ανδρέου είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

(Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατανάγκην με την άποψη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.Η e-shocknews υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση θέσεων απόψεων και ιδεών)