Διοικητική έρευνα για απέλαση Ρουμάνου ύποπτου σε υπόθεση βιασμού στις Κ. Φυλακές

Τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας μετά την απέλαση 41χρονου Ρουμάνου, που είναι ύποπτος για υπόθεση βιασμού στις Κεντρικές Φυλακές, αδίκημα που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, “αφού διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος απελάθηκε, δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία για έκδοση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης”. Ο Ρουμάνος, όπως σημειώνεται, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη χώρα του και αναμένεται σύντομα η έκδοσή του στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα στις εφημερίδες “Πολίτης” και “Φιλελεύθερος”, σημειώνεται πως για την υπόθεση του βιασμού είχε προκύψει μαρτυρία εναντίον πέντε καταδίκων ηλικίας 28, 30, 35, 37 και 41 ετών, για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικου προσώπου, συνουσίας μεταξύ ανδρών δια της βίας, πρόκλησης σωματικής βλάβης και άσεμνης επίθεσης εναντίον άνδρα.

Με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου στις 9 Απριλίου, 2014, προστίθεται, ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε στη Νομική Υπηρεσία, με την εισήγηση για ποινική δίωξη των κατηγορουμένων και παραπομπή τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Οπως αναφέρεται, ο 41χρονος Ρουμάνος κατηγορούμενος, για τον οποίο γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα, είχε καταδικαστεί στις 2 Αυγούστου, 2013 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε δύο χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της διάρρηξης κατοικίας και κλοπής με αναμενόμενη ημερομηνία αποφυλάκισης τις 28 Μαΐου, 2015.Ακολούθως, προστίθεται, και ενώ ο φάκελος βρισκόταν στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για τη λήψη απόφασης, στις 8 Αυγούστου, 2014, αναστάληκε η ποινή του και αφού αποφυλακίστηκε, απελάθηκε για τη χώρα του στις 17 Αυγούστου, 2014.

“Η υπόθεση καταχωρήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για εκδίκαση στις 8 Οκτωβρίου, 2014, ενώπιον Κακουργιοδικείου. Κατά τον ίδιο χρόνο και αφού διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος απελάθηκε, δόθηκαν οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία για έκδοση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης. Ο 41χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη χώρα του και αναμένεται σύντομα η έκδοσή του στην Κύπρο”, αναφέρεται.

“Ο Αρχηγός Αστυνομίας σε σχέση με τυχόν ευθύνες που αφορούν την Αστυνομία αλλά και με σκοπό τα οποιαδήποτε κενά στην πρακτική που μέχρι σήμερα ακολουθείτο να παύσουν να υφίστανται, διέταξε τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας”, καταλήγει η ανακοίνωση.