Συνελήφθη δεσμοφύλακας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε έμφορτο πιστόλι και 2,5 γραμ. άσπρης σκόνης

Η  ΥΚΑΝ  συνέλαβε σήμερα δεσμοφύλακα στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεταξύ άλλων έμφορτο πιστόλι και 2,5 γραμμάρια άσπρης σκόνης που έμοιαζε με κοκαΐνη.Unknown

Οπως δήλωσε ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης μετά από πληροφορία που έλαβε η Διεύθυνση των Φυλακών και η οποία αξιολογήθηκε και κρίθηκε ως αξιόπιστη, ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία και κινητοποιήθηκε αμέσως.

Μέλη της ΥΚΑΝ και της Αστυνομίας μετέβησαν  στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών όπου κατά την έρευνα που έγινε σε 38χρονο δεσμοφύλακα από τη Λευκωσία, βρήκαν στην κατοχή του καλαμάκι με ίχνη άσπρης σκόνης ομοιάζουσα με κοκαΐνη.

Όπως είπε ο κ. Σεργίδης, ο δεσμοφύλακας συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Ακολούθως με γραπτή συγκατάθεση του ερευνήθηκε το όχημα του που ήταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης των Κεντρικών Φυλακών.

«Με την έναρξη της έρευνας ο ύποπτος παρέδωσε 2,5 γραμμάρια περίπου άσπρης σκόνης ομοιάζουσας με κοκαΐνη, ένα πλαστικό κυλινδρικό κίτρινο δοχείο εντός του οποίου υπήρχαν τέσσερις αμπούλες με ίχνη άσπρης σκόνης, μια ζυγαριά ακριβείας και ακόμα ένα καλαμάκι με ίχνη άσπρης σκόνης που έμοιαζε με κοκαΐνη».

Επίσης κατά την έρευνα του οχήματος εντοπίστηκε σε θήκη κάτω από τη θέση του οδηγού ένα έμφορτο πιστόλι.

Ο Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ εξήγησε ότι οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη και ότι η Αστυνομία διερευνά σε σχέση με όλα τα αδικήματα που προκύπτουν από τα ανευρεθέντα τεκμήρια.Ο κ. Σεργίδης σημείωσε επίσης ότι η Διεύθυνση των Φυλακών έχει κινήσει τη διαδικασία για να τεθεί ο δεσμοφύλακας σε διαθεσιμότητα.