Η Αστυνομία ψάχνει κλεμμένα αυτοκίνητα από το εξωτερικό

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται από σήμερα πέντε μεταχειρισμένα οχήματα που κατασχέθηκαν από εισαγωγέα, στη Λεμεσό, στο πλαίσιο των ερευνών για υποθέσεις εισαγωγής κλοπιμαίων αυτοκινήτων από το εξωτερικό.autokinita_887483141

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, “στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπιμαίων αυτοκινήτων, και σύμφωνα και με τις οδηγίες που δόθηκαν από το Αρχηγείο Αστυνομίας για πλήρη διερεύνηση, αξιοποιήθηκαν κάποιες πληροφορίες και σήμερα εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα, ερευνήθηκαν πέντε υποστατικά και έχουν κατασχεθεί πέντε αυτοκίνητα”.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως τα πέντε αυτά οχήματα προέρχονται από τον ίδιο εισαγωγέα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και πως ένα εξ αυτών έχει ήδη πωληθεί σε πελάτη. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες έφθασαν από την Βρετανική Ιντερπόλ, “σε συνδυασμό και με κάποιες άλλες πληροφορίες που κατείχαμε”.

Τα ύποπτα οχήματα αναμένεται να εξεταστούν επισταμένα αύριο, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αριθμοί πλαισίων και μηχανής είναι οι πραγματικοί, “ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα και συμπεράσματα για το κατά πόσον είναι κλοπιμαία, για να προχωρήσουμε και στην εξέταση και ανάκριση συγκεκριμένων προσώπων”, είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας υπενθύμισε πως για παρόμοιες υποθέσεις έχουν κατασχεθεί ήδη εννέα αυτοκίνητα στη Λάρνακα και άλλα δυο στη Λεμεσό και υπογράμμισε πως “έρευνες για αυτού του είδους τις υποθέσεις γίνονται παγκύπρια, και αξιολογώντας πληροφορίες θα προχωρήσουμε έτσι ώστε αν υπάρχουν άλλα αυτοκίνητα, τα οποία πρέπει να εξεταστούν, αυτό να γίνει τάχιστα”.