Το «Ισλαμικό κράτος» σταύρωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του, το οποίο κατηγορούνταν για κλοπή και υπεξαίρεση χρημάτων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.76A2F2AC3E3EC523CF7A3E7BA3C5ED4D

«Το ΙΚ εκτέλεσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, συριακής καταγωγής, αποκεφαλίζοντας και σταυρώνοντας τον στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία», επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

«Ο άνδρας αυτός κατηγορούνταν «ότι πήρε χρήματα από μουσουλμάνους και υπεξαίρεσε χρήματα του ΙΚ», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η μη κυβερνητική οργάνωση ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του αποκεφαλισμένου άνδρα, με το όνομα Τζαλαϊμπίμπ Αμπού Μουντατέρ, ο οποίος κρεμόταν από έναν αυτοσχέδιο σταυρό.

Ένα χαρτί που ήταν κρεμασμένο επάνω του ανέφερε την καταδίκη του, την οποία αποφάσισε, όπως ανέφερε το έγγραφο, «ο διοικητής των πιστών», ο επικεφαλής του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Δεν είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του άνδρα αυτού στην οργάνωση, ούτε το πότε εκτελέστηκε, όμως ο θάνατός του μεταδόθηκε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η εκτέλεση ανακοινώθηκε μέσω μεγαφώνων στις περιοχές που ελέγχει το ΙΚ. Παρά την εκτέλεσή του ο άνδρας θα ταφεί σε ένα μουσουλμανικό κοιμητήριο, επεσήμανε η ίδια πηγή.