Το όνομα Αδωνι Γεωργιάδη στο δέμα με τα εκρηκτικά στον Β.Σόιμπλε

Από την Αττική και με φερόμενο ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, εστάλη ο φάκελος με τα εκρηκτικά στο ταχυδρομείο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε την Τετάρτη από τη Γερμανική Αστυνομία.ΑΔΩΝΙΣ_8

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο έγιναν γνωστά τα εξής:

Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον γερμανικό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθήνα, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.

Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

Ως αποστολέας αναγράφεται:

Spyridon – Adonis Georgiadis

New Democracy

Akadimias 84 -10678

Athens Attica

Greece

Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ.Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.

Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία και ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Αντίδραση υπήρξε και από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαιώνει το περιστατικό.
«Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Το πρωί εντοπίστηκε το πακέτο στο Γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Μία διεύθυνση στην Ελλάδα αναφέρεται στη θέση του αποστολέα, στο πακέτο με εκρηκτικά που εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες είχε παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το πακέτο εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Τετάρτης, κατά την τυπική διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας. Η αστυνομία πέρασε από ακτίνες Χ το δέμα και διαπίστωσε το ύποπτο περιεχόμενό του.

Αποφασίστηκε να γίνει περαιτέρω έρευνα σε ασφαλές σημείο και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται στην πυροτεχνουργία. «Θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε όποιον το άνοιγε», ανέφερε η αστυνομία.

Οι εφημερίδες Märkische Allgemeine Zeitung και Wolfsburger Allgemeine, που επικαλούνται και πληροφορίες του DPA, έγραψαν ότι μία διεύθυνση στην Ελλάδα αναφέρεται στη θέση του αποστολέα του επικίνδυνου πακέτου. Σύμφωνα με το δεύτερο μέσο, το πακέτο φαινόταν σαν να είχε ταχυδρομηθεί κανονικά από την Ελλάδα. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι αυτό το διάστημα έχει δοθεί εντολή σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες στη Γερμανία να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή όταν ανοίγουν επιστολές από την Ελλάδα.

Επικοινωνία Αθήνας-Βερολίνου

Μόλις έγιναν γνωστά τα γερμανικά δημοσιεύματα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τις γερμανικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί αν πράγματι ευσταθεί η πληροφορία ότι το πακέτο με τα εκρηκτικά έφερε ελληνική διεύθυνση στη θέση του αποστολέα. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τα έως τώρα στοιχεία.

Η Bild πρώτη μετέδωσε ότι το πακέτο είχε παραλήπτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί έως τώρα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Για την απομάκρυνση του πακέτου και τον έλεγχό του οι υπάλληλοι του υπουργείου απομακρύνθηκαν από το κτίριο, ενώ η επιχείρηση κράτησε αρκετές ώρες.