Τουρκία:Το «όχι » επικρατεί με ποσοστό 57,57% στο δημοψήφισμα

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση   το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα  στην Τουρκία φαίνεται να επικρατεί κατά κράτος έναντι του «ΝΑΙ» με ποσοστό 57,57%

Σύμφωνα  με την Εurasian Public Opinion Research Center «ΟΧΙ» προσανατολίζονται να ψηφίσουν 57.57% και «ΝΑΙ» 42.43%.93424-icerik

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα πσοστά αυτά η πρόταση Ρ.Τ.Ερντογάν δεν έχει καθολική απήχηση ούτε μεταξύ των πιστών ψηφοφόρων του ΑΚΡ

Η δημοσκόπηση έλαβε χώρα μεταξύ 3-9 Μαρτίου σε 26 πόλεις και επαρχίες, και συμμετείχαν 8.120 πολίτες.

Από τους ψηφοφόρους του ΑΚΡ «ΝΑΙ» θα ψηφίσουν το 69.4% που σημαίνει ότι μια σεβαστή μερίδα δεν συμμερίζεται το όραμα Ερντογάν.

Δεν φαίνεται όμως να πείθει ούτε τους ψηφοφόρους του εθνικιστικού ΜΗΡ όπου «ΟΧΙ» ψηφίζουν το 50.1%

83% των ψηφοφόρων του CHP θα ψηφίσουν «όχι» όπως επίσης και 75.3% των ψηφοφόρων του φιλοκουρδικού ΗDP.

Εάν πραγματοποιούνταν εκλογές σήμερα το ΑΚΡ θα έπαιρνε 45.23% το CHP 31.58% το MHP 9.68% και το φιλοκουρδικό ΗDP 10.32%

Εάν ο Ρ.Τ.Ερντογάν χάσει το δημοψήφισμα έρχεται το πολιτικό του τέλος. Αυτό δεν θα το αποδεχθεί. Εάν χάσει από την επόμενη ημέρα χρειάζεται μια μείζονα κρίση για να μείνει στην εξουσία.

Μπορεί και να την προκαλέσει και πριν το δημοψήφισμα για να βρει μια αφορμή να το ακυρώσει εάν δεν βρει τρόπο να πείσει την τουρκική κοινωνία.

Στα Επιτελεία ανησυχούν και έχουν κάθε δίκιο. Κακά τα ψέματα ο Ρ.Τ.Ερντογάν πήρε πολύ μεγάλο πολιτικό ρίσκο για να τα κερδίσει όλα και ισόβια. Τα δημοψηφίσματα πάντα πρωσοποποιούνται και ο χαμένος πληρώνει το «μάρμαρο».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν φημίζεται ως κάποιος που ξέρει να χάνει

Για να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου ώθησε την χώρα του σε ολοκληρωτικό πόλεμο με τους Κούρδους με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία προκειμένουν να συσπειρώσει ψήφους.