Αύριο συνάντηση ΕΔΕΚ με Γ.Λιλλήκα

Την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπειών της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών νωρίς αύριο το απόγευμα, δήλωσε ότι πρότεινε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, στον απόηχο της πρόθεσης του κ. Λιλλήκα να υποβάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές Unknown-1του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε  ότι η ΕΔΕΚ δεν θα εμποδίσει κανένα κόμμα και κανένα αρχηγό κόμματος να υποβάλει υποψηφιότητα, σημείωσε ωστόσο πως  το κίνημα δεν θα συρθεί πίσω από επιλογές άλλων κομμάτων και άλλων υποψηφίων.

Ο κ. Σιζόπολος απέρριψε παρατήρηση ότι η ΕΔΕΚ αποφεύγει να συναντηθεί με τον κ. Λιλλήκα, λέγοντας ότι τα θέματα αυτά δεν τα διαχειρίζεται ο ίδιος Πρόεδρος του Κινήματος αλλά τα συλλογικά του όργανα.

«Και ήδη η Πολιτική Γραμματεία της ΕΔΕΚ έχει συζητήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση για συνάντηση, έχει γίνει αποδεκτή η συγκεκριμένη συνάντηση και ήδη έχει ενημερωθεί διά μηνύματος ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών για ημερομηνία και την ώρα που εμείς προτείνουμε για να γίνει η συνάντηση αναμένουμε την απάντηση», είπε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι προτάθηκε όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί αύριο νωρίς το απόγευμα.

Σημείωσε ωστόσο ότι η ΕΔΕΚ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι «πριν να φτάσουμε στο σημείο να συζητούμε ονοματολογία και υποψήφιους θα πρέπει προηγουμένως από κοινού όσα κόμματα ενδιαφερόμαστε για να υπάρξει μια ουσιαστική αλλαγή τόσο όσον αφορά το Κυπριακό και τη διαχείρισή του όσο και στα μείζονα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης ότι θα πρέπει να συζητήσουμε, να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και στη συνέχεια, αφού καθορίσουμε τα κριτήρια που πρέπει να πληρεί κάποιος υποψήφιους για να έχει τις δυνατότητες εκλογής, μόνο και τότε μόνον θα πρέπει να περάσουμε σε θέμα ονομάτων και υιοθέτηση ονόματος».

«Είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε το δικαίωμα από οποιοδήποτε κόμμα ή από οποιονδήποτε Πρόεδρο κόμματος να κάνει τις δικές του επιλογές, όμως την ίδια στιγμή πρέπει να τονίσω ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συρθούμε σε επιλογές άλλων κομμάτων ή άλλου Προέδρου», κατέληξε.