Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Η τουρκική βουλιμία δεν αντιμετωπίζεται με υποχωρήσεις

Η τουρκική βουλιμία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πολιτική των υποχωρήσεων και των γενναιόδωρων προσφορών, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι χρειάζεται σήμερα πιο πολύ από ποτέ ένας συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.2ee341f29b1efb1dd0f9b1934b386155

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε στα γραφεία του κόμματος με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Λευκωσία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η κλιμάκωση της τούρκικης προκλητικότητας με τη δέσμευση της περιοχής δυτικά της Πάφου με οδηγία NAVTEX αποτελεί ακόμα μια απόδειξη του γεγονότος ότι η “τουρκική βουλιμία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πολιτική των υποχωρήσεων και των γενναιόδωρων προσφορών”.

“Η πολιτική της παράδοσης και των υποχωρήσεων απλά εκτρέφει την τούρκικη αδιαλλαξία και σε καμιά περίπτωση δεν προωθεί τα δικά μας συμφέροντα. Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που σήμερα θεωρούμε ότι σήμερα παρά ποτέ χρειάζεται ένας συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας για να προωθηθεί μια πολιτική στο Κυπριακό, η οποία θα επιφέρει κόστος στην Τουρκία για την μη επίλυση του Κυπριακού” είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με την οποία εισηγείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέτρα με τα οποία να επιφέρουμε πολιτικό κόστος στην Τουρκία.

“Ελπίζουμε ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας να εισακούσει τις δικές μας εισηγήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα να υπάρξει αυτή η συνδιαβούλευση και συλλογική αντιμετώπιση των τούρκικων προκλήσεων προς εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων”, σημείωσε.

Συνάντηση με Ρώσο Πρέσβη

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρέσβη στη Λευκωσία, λέγοντας ότι του μετέφερε τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση σ’ ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

“Θεωρούμε πως, δυστυχώς, η Τουρκία, προσπαθεί να βρει αιτιάσεις, δικαιολογίες, προφάσεις για να εντείνει το κλίμα και να οδηγήσει τα πράγματα σε ένα αδιέξοδο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ερντογάν επιδιώκει την κλιμάκωση γιατί ακριβώς θέλει να εξαγάγει τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στην Τουρκία” είπε.

Πρόσθεσε ότι του μετέφερε τις ευχαριστίες του κόμματος για τη στάση αρχών που τηρεί η Ρωσία, “η οποία είναι βοηθητική σ’ ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού καθώς θεωρούμε πως το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις από οποιανδήποτε τρίτη χώρα περιλαμβανομένης και της Τουρκίας”.