Η Βόρεια Κορέα αμφισβητεί τα ευρήματα της νεκροψίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Ακόμη και τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ αμφισβητεί η Βόρεια Κορέα, με αξιωματούχο του Κιμ Γιονγκ Ουν να δηλώνει σήμερα ότι ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ούν πέθανε από ανακοπή καρδιάς και δεν δολοφονήθηκε!

FILE - This combination of file photos shows Kim Jong Nam, left, exiled half brother of North Korea's leader Kim Jong Un, in Narita, Japan, on May 4, 2001, and North Korean leader Kim Jong Un on May 9, 2016, in Pyongyang, North Korea. Kim Jong Nam, 46, was targeted Monday, Feb. 13, 2017, in the Kuala Lumpur International Airport, Malaysia, and later died on the way to the hospital according to a Malaysian government official. (AP Photos/Shizuo Kambayashi, Wong Maye-E, File)

Ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας Ρι Τονγκ ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο Κιμ είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, έπασχε από διαβήτη και είχε διαγνωστεί με καρδιακά προβλήματα. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι έπαιρνε και σχετική φαρμακευτική αγωγή.
Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι η Βόρεια Κορέα δεν παραδέχεται ότι ο νεκρός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ αλλά αντίθετα αναφέρει ότι η σορός ανήκει στον Κιμ Τσολ, το όνομα που αναγράφεται στο διπλωματικό διαβατήριο που είχε στην κατοχή του ο Ναμ!
Το πόρισμα του ιατροδικαστή της Μαλαισίας, που εξέτασε την σορό του ετεροθαλή αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν υπογραμμίζει ότι στον άντρα είχε χορηγηθεί επικίνδυνο νευροτοξικό υγρό, το οποίο δρα μέσα σε μερικά λεπτά και επιφέρει ακαριαίο θάνατο.
Το εύρημα αυτό προκάλεσε μεγάλη ένταση στις σχέσεις της Βορείου Κορέας με την Μαλαισία, με το απολυταρχικό καθεστώς να ζητά επιμόνως την επιστροφή της σορού και απειλώντας με κυρώσεις.
Και αυτό γιατί η Μαλαισία υπονόησε ότι πίσω από την δολοφονία μπορεί να βρίσκεται και ο ίδιος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, καθώς το νευροτοξικό υγρό είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο.
Η Μαλαισία ισχυρίζεται ότι έχει επιβεβαιώσει ότι ο νεκρός είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν.