Γαλλία:Κερδίζει έδαφος η Λεπέν

Ανοδο στο ποσοστό που αναμένεται να λάβει η Μαρίν Λεπέν σε περίπτωση που περάσει στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών καταγράφει δημοσκόπηση.assets_LARGE_t_420_55284248_type13148

Με τις συνομιλίες μεταξύ των υποψηφίων των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς, Αμόν και Μελανσόν, για κοινή κάθοδο στις εκλογές να οδεύουν προς ναυάγιο και τον κεντροδεξιό Φιγιόν να μην μπορεί να αφήσει πίσω του το σκάνδαλο που έχει πλήξει σοβαρά τη δημόσια εικόνα του, η προσοχή στρέφεται και πάλι στην κονταρομαχία μεταξύ της Λεπέν και του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Opinionway, η Λεπέν κερδίζει με 27% στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο μειώνει τη διαφορά από τον Μακρόν συγκεντρώνοντας 42% της ψήφου.
Ο Μακρόν στη μέτρηση αυτή λαμβάνει το 58% της ψήφου, ενώ σε περίπτωση που περάσει ο Φιγιόν στον δεύτερο γύρο αυτός θα λάβει 56% και η Λεπέν 44%.
Οι προηγούμενες μετρήσεις έδιναν μάξιμουμ στη Λεπέν 37% και στον Μακρόν 63%-64%. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την ώρα που οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων ανέβαιναν εξαιτίας της συγκεκριμένης μέτρησης αντανακλώντας την ανησυχία των επενδυτών, η Λεπέν βρισκόταν για επίσκεψη στον Λίβανο και επέκρινε την ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της Συρίας ενώ υπερασπίστηκε με σθένος την κυβέρνηση Ασαντ.