Κηδεύτηκε ζεύγος αγνοουμένων από το 1974 στους Τρούλλους

Την ώρα που ο κατοχικός ηγετης Μ.Ακιντζί αναζητεί προφάσεις και στηλιτευει την ε/κ ότι δεν επιδιώκει λύση ακόμα δύο αγνοούμενοι που σκοτώθηκαν από τους Αττίλες το 1974 κηδεύτηκαν σήμερα στις ελεύθερες περιοχές.

Σήμερα  το πρωί τελέστηκε στους Τρούλλους η κηδεία ζεύγους αμάχων που θεωρήθηκαν ως αγνοούμενοι κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. Πρόκειται για τον Γιώργο και την Αναστασία Μελλέχα, 62 και 64χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τους εισβολείς και τα οστά τους ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο DNA.imagew-7.aspx

Τα οστά του ζεύγους εντοπίστηκαν σε πηγάδι δύο χλμ έξω από το χωριό Άρσος μαζί με τους άλλους τρεις συγγενείς τους.

Όταν οι Τούρκοι εισέβαλλαν στο χωριό τους, έτρεξαν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο, κι ήταν τότε που οι Αττίλες τους συνέλαβαν, τους έβαλαν βίαια σε στρατιωτικό τζιπ, μαζί με άλλους τρεις συγχωριανούς τους και τους οδήγησαν σε άγνωστο μέρος.

Οι συγγενείς τους οι οποίοι τους αναζητούσαν λάμβαναν αόριστες πληροφορίες ότι είχαν θεαθεί στην Άσια στο Άρσος και στην Αμμόχωστο, αλλά κανείς δε γνώριζε για την τραγωδία που είχε παιχτεί σε βάρος των μεσήλικων αμάχων. Κατά την αναγνώριση οι οικείοι, είδαν τη σφαίρα στο κεφάλι, που μαρτυρούσε την εν ψυχρώ εκτέλεση τους.

Στην τελετή την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.