Αλληλεγγυη:Να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος για τις νέες υποχωρήσεις

Εγείρει και θέμα Μογκερίνι

Κάθετα εναντίον των θέσεων του Προέδρου  τάσσεται το Κίνημα Αλληλεγγύη ενώ τον καλεί να ξεκαθαρίσει για τις νέες υποχωρήσεις.Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος  Γιάννης Σελινόπουλος «ο Μουσταφά Ακιντζί επιμένει στη διατήρηση συστήματος εγγυήσεων και παραμονή τουρκικού στρατού, χαρακτήρισε κενού περιεχομένου την πρόταση Κοτζιά για Σύμφωνο Φιλίας Τουρκίας Ελλάδας Κύπρου, ενώ απέστειλε και επιστολή στην λεγόμενη πρόεδρο της ψευδοβουλής, όπου αναφέρθηκε σε σειρά νέων τραγικών υποχωρήσεων Αναστασιάδη, τις οποίες οφείλει να ξεκαθαρίσει εάν ισχύουν».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη,  σημείωσε και τα πιο κάτω:
Είμαστε κάθετοι εναντίον της συνέχισης οιασδήποτε μορφής εγγυήσεων. Αυτοί οι μηχανισμοί αναχρονιστικοί και κατάλοιπα αποικιοκρατίας. Δεν δεχόμαστε παραμονή έστω και ενός στρατιώτη μετά τη λύση.
Είμαστε αντίθετοι και με την πρόταση Κοτζιά περί Συμφώνου Φιλίας και Συμμαχίας με ένα κράτος όπως την Τουρκία, το οποίο όχι μόνο δεν αποκρύπτει επιθετικές διαθέσεις προς όλους τους γείτονες της, ειδικά την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά καταδυναστεύει και τους ίδιους της τους πολίτες, εφαρμόζοντες δικτατορικές – φασιστικές μεθόδους και πολιτικές εθνικού ξεκαθαρίσματος εναντίον των Κούρδων».
«Η Ε.Ε όντως δεν διαθέτει μηχανισμούς προστασίας των μελών της, για αυτό η λύση του Κυπριακού από μόνη της θα πρέπει να αποκλείει οιονδήποτε παρεμβατικό ρόλο στην Τουρκία ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, αναφορικά με τη λειτουργία της Κ.Δ» τόνισε καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος.

Αποήτευση για τις δηλώσεις Μογκερίνι 

Η Αλληλεγγυη με άλλη ανακοίνωση της εκφράζει έντονη  για την απάντηση της κ. Φεντερίκα Μογκερίνι, Υπάτης Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, σε ερώτηση αναφορικά με το ζήτημα της παραχώρησης των 4 βασικών ελευθεριών της ΕΕ στους Τούρκους πολίτες στην Κυπριακή Δημοκρατία».
Σύμφωνα με τον  Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννη Σελινόπουλος :«Ενώ η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατία προφανώς αναμένει ένα κάθετο ΟΧΙ από μέρους της ΕΕ στην θρασύτατη απαίτηση της Τουρκίας, εισπράττει μια ασαφή και επικίνδυνη απάντηση από την αντιπρόεδρο της Επιτροπής, «ότι παρακολουθεί το θέμα»».
«Η Αλληλεγγύη επισημαίνει ότι αν η κυρία Μογκερίνι θέλει να μελετήσει το θέμα, ας το μελετήσει για την δική της χώρα, ΟΧΙ για την ΚΔ» είπε χαρακτηριστικά.
«Ελπίζουμε ότι και μετά την επαμφοτερίζουσα τοποθέτηση του Έιντε στο ίδιο θέμα, ότι τάχα οι 3 από τις 4 βασικές ελευθερίες διασφαλίζονται μέσω της τελωνειακής ένωσης-την οποία η Τουρκία δεν υπογράφει με την ΚΔ, διότι την θεωρεί εκλιπούσα-, η Κυβέρνηση θα λάβει τα μηνύματα και θα σταθεί όρθια στην ΕΕ, μη αποδεχόμενη καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις ανοησίες των εν λόγω αξιωματούχων» είπε καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος