Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Γιούνκερ για τις εξελίξεις στο κυπριακό

Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μάλτα,imagew-5.aspx ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση,«κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Juncker για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το θέμα σύγκλησης νέας διάσκεψης για την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Juncker αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΕΕ στη διάσκεψη, με στόχο μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Επίσης, συζήτησαν για το θέμα της απαράδεκτης απαίτησης από πλευράς Τουρκίας για το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στο περιεχόμενο της επιστολής, αναφορικά με το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τον κ. Juncker και τους άλλους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, δια του διαπραγματευτή κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ικανοποιημένος για την κατανόηση που βρήκε στα θέματα που έθεσε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καταλήγει η ανακοίνωση.