Γιλντιρίμ: Δεν τίθεται θέμα συζητήσης των εγγυήσεων της Τουρκίας

Μετά το ντελίριο αδιαλλαξίας από το σύμβουλο του Ερντογάν Μπουλούτ , ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επανέλαβε  πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης των αποτελεσματικών εγγυήσεων και της ασφάλειας της Τουρκίας στην Κύπρο.992802c90dfb749ff1a712bb727f6244

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εθνοσυνέλευση ανέφερε ότι “αν γίνει κάτι στο θέμα της οικονομικής διάστασης θα υπάρξουν λεπτομέρειες για το πως θα ξεπεραστούν οι διαφορές”. “Τώρα στις διαπραγματεύσεις βολιδοσκοπούν ο ένας τον άλλο. Ποιος και πόσο θέλει. Όταν ωριμάσουν τα πράγματα οι συνομιλίες θα γίνουν σε πιο υψηλό επίπεδο. Δεν βλέπουμε πρόβλημα, για μας είναι πολύ καθαρό. Για να μην επιστρέψουμε στην κατάσταση της δεκαετίας 60-70 στην Κύπρο δεν τίθεται θέμα συζήτησης των αποτελεσματικών εγγυήσεων και της ασφάλειας της Τουρκίας. Να υπάρξει δίκαιη διακυβέρνηση, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κοινοτήτων, να διασφαλιστούν οι τέσσερις ελευθερίες. Αναφερόμαστε σε μια ενοποιημένη Κύπρο. Όταν αυτή η συμφωνία διασφαλιστεί η Τουρκία από πλευράς Κύπρου πρέπει να τύχει συμπεριφοράς σαν να έχει μπει στην ΕΕ”, ανέφερε.

Ολα υπό έλεγχο στο Κυπριακό φέρεται να δήλωσε ο Τουρκές στον Οζγκιουργκιούν

Εξάλλου ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές ο οποίος μετέβη στη Γενεύη για να κατασκοπεύσει  τις θέσεις των τεχνοκρατών , διαβεβαιωσε τον ψευδοπρωθυπουργό στ κατεχόμενα  Χουσείν Οζγκιουργκιούν ότι όλα είναι υπό έλεγχο.
Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, που επικαλείται αξιόπιστες πηγές, ο κ. Οζγκιουργκιούν τηλεφώνησε στον κ. Τουρκές που μετέβη χθες στη Γενεύη για να πληροφορηθεί για τα εκεί τεκταινόμενα και την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Τούρκος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι στην πορεία των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει οτιδήποτε που έχει στριμώξει την Τουρκία ή την τ/κ πλευρά και όλα είναι υπό έλεγχο.