Κατεχόμενα:Τον αυταρχισμό του ψευδοκράτους καταγγέλλουν οι συντεχνίες εκπαιδευτικών

Με στόχο το κλείσιμο των συντεχνιών  το ψευδοκράτος  έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον τους, κατήγγειλαν  οι συντεχνίες των Τ/κ δασκάλων και καθηγητών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της συντεχνίας των δασκάλων, οι πρόεδροι των δύο συντεχνιών, Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ και Σενέρ Ελτζίλ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πλειοψηφική απόφαση της “βουλής” προχθές με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για αλλαγή στη “νομοθεσία” που στοχεύει στην ακύρωση της άδειας με απολαβές τριών εκπαιδευτικών που δουλεύουν ως συντεχνιακοί στις δύο οργανώσεις των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Γκιοκτσεμπέλ μίλησε για συστηματικές επιθέσεις στις πιο οργανωμένες συντεχνίες, που αναδεικνύουν τα προβλήματα της κοινωνίας. Επέκρινε δε την “κυβέρνηση” για τις αυξήσεις που έχουν μειώσει την οικονομική δύναμη του κόσμου, για ατασθαλίες, παρανομίες, ύποπτους “δημόσιους διαγωνισμούς”, για επιβολή θρησκευτικού εκπαιδευτικού υλικού. Οι δύο συντεχνίες που εναντιώνονται σε όλα αυτά, πρόσθεσε, αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις της “κυβέρνησης” που προσπαθεί να τους κάνει να σιωπήσουν.

Κάλεσε τον “πρωθυπουργό” Οζγκιουργκιούν και τον “αναπληρωτή πρωθυπουργό” Ντενκτάς να ακούσουν την φωνή της τ/κ κοινότητας και να γίνουν οι ίδιοι η φωνή των Τ/κ.

Οι δύο συντεχνίες των εκπαιδευτικών θα συνεχίσουν να υπάρχουν, δήλωσε για την KTÖS ο γγ της, Σενέρ Ελτζίλ. “Πολλοί πολιτικοί έχουν θαφτεί στον σκουπιδότοπο της ιστορίας. Αλλά οι συντεχνίες υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υφίστανται”.

Διαβάζοντας την κοινή τους δήλωση, ο κ. Ελτζίλ ανέφερε ότι θεωρούν πως στόχος της “κυβέρνησης” ΚΕΕ – ΔΚ είναι να θέσουν σε ανυποληψία και να σιγήσουν τις συντεχνίες που είναι ενάντια στις αυξήσεις, στην ακρίβεια των υπηρεσιών και να ενοποιήσουν και να οργανώσουν όσους είναι ενάντια στη λύση εξαλείφοντας την προοπτική λύσης του Κυπριακού.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που υπάρχουν στην υγεία και την παιδεία, σε προσπάθεια των Οζγκιουργκιούν και Ντενκτάς να ικανοποιήσουν Τούρκους αξιωματούχους που υποστηρίζουν ότι οι συντεχνίες διοικούν το ψευδοκράτος και κατηγόρησε τα κόμματα ΚΕΕ και ΔΚ για φασιστική επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών συντεχνιών. Ο κ. Ελτζίλ ανακοίνωσε επίσης ότι η “αστυνομία” έκανε έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της KTOS και αναφέρεται σε οκτώ πράξεις της “κυβέρνησης” για να αποδείξει ότι έγινε κακοδιαχείριση, ατασθαλίες και παράνομες πράξεις, προτάσσοντας την αγορά 17 νέων πολυτελών οχημάτων τύπου Μερσεντές, την πρόσληψη 143 νέων συμβούλων, τα εκατομμύρια που έχουν πάρει τα κόμματα ΚΕΕ και ΔΚ ως “κρατική” βοήθεια εδώ και χρόνια, την απαλλαγή από το φόρο “βουλευτών” του ΔΚ το 2013, την τοποθέτηση εγγονού του Ντερβίς Έρογλου από σχολείο στο Ριζοκάρπασο στο “υπουργείο παιδείας” κ.ά.