Αλληλεγγύη:Τουρκικό βέτο επέβαλε την απουσία Ι.Κασουλίδη ως ΥΠΕΞ στη διάσκεψη της Γενεύης

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του καταγγέλλει την κυβέρνηη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για ψευδολογίες επειδή όπως αναφέρει η Τουρκία δεν αποδέχθηκε την παρουσία του Ιωάννη Κασουλίδη στη διάσκεψη της Γενεύης ως ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας.Unknown

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η πρόταση Κοτζιά που όπως ελέχθη έγινε σε συνεννόηση με την Κυπριακή κυβέρνηση για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνοκρατών, αποσκοπούσε στο να συγκαλύψει το γεγονός ότι η Τουρκία δεν απεδέχθη την παρουσία του κυρίου Κασουλίδη στην διάσκεψη, ως Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δηλαδή, η Τουρκία προβάλλοντας βέτο, δεν δέχθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κυπριακή Δημοκρατία, γι αυτό και αποφάσισαν να βρουν την φόρμουλα με τις «τρεις εγγυήτριες δυνάμεις», οι οποίες θα συζητήσουν σε τεχνοκρατικό επίπεδο και μετά να προσκαλέσουν τις δύο κοινότητες.
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι απούσα!
Ας μην ψεύδεται άλλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μυστικό μολοήθηκε. Οδηγούμαστε σε πενταμερής Τεχνοκρατών και ακυρώνεται η τετραμερής Αναστασιάδη. Πάει και η ΚΔ.
Άλλωστε, στην δήλωση του ΟΗΕ για τη λήξη αυτής της Διάσκεψης δεν αναφέρεται πουθενά ούτε στην Κυπριακή Δημοκρατία ούτε στον Πρόεδρο της.
Υπάρχουν μόνο δυο ισότιμοι εξοχότατοι!»