Aυταπάτες και αυτομαστιγώματα

*«Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν….»

????????????????????????????????????

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Δεν πέρασαν ούτε 24ώρες από την πενταμερή   διάσκεψη για το κυπριακό στη Γενεύη, και στον απόηχο των πανηγυρισμών της κυβέρνησης Αναστασιάδη και των ηγεσιών των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για «επιτυχή έκβαση»,ο Τούρκος πρόεδρος έρριξε την τορπίλη του λέγοντας  πως η Τουρκια θα ειναι πάντα στην Κύπρο .

Οσο και αν προσπαθούν οι διάφοροι τουρκολόγοι , πρόθυμοι αναλυτές και υποστηρικτές της γέννας μιας λύσης που θα  προέρχεται από βιασμό με όλα τα συμπράκαλα της παρανομίας  και των εγκληματων  πολέμου για να μας μεταφράσουν τις δηλώσεις Ερντογάν  και να βάλουν τους δικούς τους υποτίτλους- ορμώμενοι ο Θεός ξέρει από ποιές σκοπιμότητες -η πραγματικότητα είναι πικρή και απογοητευτική.Η αλαζονική δήλωση Ερντογάν βγαίνοντας από τέμενος της Κωνσταντινούπολης :  «Εχουμε πει ξεκάθαρα στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι δεν μπορούν να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί (σ.σ.: στην Κύπρο) για πάντα» και «Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων»,αποδεικνύει τις αυταπάτες και αχρηστεύει τα αυτομαστιγώματα μας .Βέβαια είπε και πολλά άλλα ο Ερντογάν που δείχνουν τις αντιφάσεις της Τουρκίας η οποία ακόμα και σήμερα δεν υποχρεώθηκε να κάτσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου γιατί οι υποχωρήσεις της Ε/κ πλευράς είναι τέτοιας έκτασης που βολεύει όλους εκείνους που βιάζονται για μια λύση  η οποία πόρρω απέχει από τα καλώς νοούμενα συμφεροντα του λαού μας Ε/κ και Τ/κ.

Ετσι επικεντρώνονται τώρα σε μια  προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να διατηρηθεί το καλό κλίμα  και να κρατηθεί μια ψευδεπίγραφη αισιοδοξία.  Ντύνουν ή  και  εξωραίζουν ως σκοπιμότητες  ή επικοινωνιακά παίγνια τις άκρως ιμπεριαλιστικές θέσεις Ερντογάν και σχοινοβατούν πάνω στις ράγιες της διπλωματίας του τρόμου και της «ευελιξίας» να καλοπιάσουν τον περιφερειακό ταραξία που μπαινοβγίνει σε όποια χώρα κρίνει ότι έχει συμφέροντα (χωρίς επεμβατιά δικαιώματα ) όπως είναι η Συρία και το Ιράκ.

Αυτή η   αντεθνική στάση αποκαλύπτει την ταύτιση τους   με τα εναλλακτικά σενάρια για επίτευξη συμβιβασμών που θα κατευνάσουν την βουλιμία της  Τουρκίας ικανοποιώντας παράλληλα και τα ευρύτερα γεωπολιτικά  συμφέροντα  στην περιοχή .

Ο λαός  βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση.Και αυτό είναι απότοκο της απόκρυψης των εθνοκτόνων σεναρίων που παίζονται στο τραπέζι των συνομιλιών και τον θέλουν αμέτοχο, και μη ενημερωμένο. Εξου και τα αυτομαστιγώματα και οι κόντρες για τις διαρροές.

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις  για διαφύλαξη αρχών και σεβασμού των ψηφισμάτων  του ΟΗΕ αχρηστεύθηκαν από τη στιγμη που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδέχθηκε να παίξει το παιγνίδι μιας επικίνδυνης διπλωματικής ευελιξίας για να μην θυμώσει η Τουρκία και ο κατοχικός ηγέτης και αρνήθηκε  τον τίτλο που τον τίμησε ο λαός εκλέγοντας τον στο ύπατο αξίωμα. Δεν είχε την τόλμη να δηλώσει ή να υπενθυμίσει  στον Γ.Γ. του ΟΗΕ και στον ειδικό αντιπρόσωπο του Ειντε   τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα 541 και 550 του ΟΗΕ, οι οποίες απαιτούν την ανάκληση της  παράνομης και άκυρης ανακήρυξης  του ψευδοκράτους «καθώς και άλλων ενεργειών ή απειλών για ενέργειες που αποσκοπούν στην περαιτέρω παγίωση του δήθεν ανεξάρτητου κράτους και τη διαίρεση της Kύπρου» .

Πώς λοιπόν η αποσχιστική ενέργεια  της Τουρκίας με τη δημιουργία ενός παράνομου κράτους το οποίο ο ΟΗΕ χαρακτήριζε  ως υποτελές μόρφωμα  της, ντύνεται τώρα με τίτλους αναβάθμισης και υποβαθμίζεται ο   ηγέτης του νόμιμου και αναγνωρισμένου κράτους;

Οι αυταπάτες καταρρέουν  και τα αυτομαστιγώματα συνεχίζονται ως να φταίμε εμείς οι Ε/κ ή και οι Τ/κ επειδή η Τουρκία επιμένει στην εσαεί παραμονή των στρατευματων της στο νησί και να διατηρεί το προτεκτοράτο της στη βορρά  .

Αρκετοί λένε εμείς είμαστε οι ηττημένοι από την τούρκικη εισβολή , άρα εμείς πρέπει να υποχωρούμε.Αντι να κουνούν το δάκτυλο σε όσους παροτρύνουν να υποχωρήσουμε και  να μασκαρεψουμε  τα κατοχικά στρατεύματα σε «ειρηνευτική δύναμη» , επικρίνουν και κατηγορούν αυτούς που αμφιβαλλουν για τις αγαθές προθέσεις του Ειντε, των Αμερικανοβρετανών και ακόμα της Ε.Ε. που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εγκρίνει την όποια λύση φτανει να πιστωθεί με μια «διπλωματική νίκη».

Κανένας δεν διαφωνεί πως ο Ερντογάν χρειάζεται τώρα τις  ψήφους και την στήριξη των Γκρίζων Λύκων και του εθνικιστικού MHP για να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος προκειμένου  να αποκτησει υπερεξουσίες εμπεδώνοντας τον αυταρχισμο  και τη δικτατορία του στη χωρα.Είναι όμως πολιτική μωρία να πιστεύουν  πως με τις συνεχιζόμενες υποχωρήσεις  μας θα ενδώσει και θα επιστρέψει έστω και ελάχιστα από όλα όσα κατακρατεί με τη δύναμη των όπλων.Πολλοί θα πουν και καλά τι κάνουμε; Θα περιμένουμε να διαιωνίζεται η κατοχή για να φτάσουμε τελικά στη διχοτόμηση; Ασφαλώς και όχι.Στηρίζομενοι σε αρχές και ανοίγοντας κοινά μέτωπα αγώνα  με τους Τ/κ να υποχρεώσουμε όλους τους ξένους παίκτες του κυπριακού να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο και να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Οταν εγκαταλείπονται αρχές και αποφάσεις που χρειαστηκαν πολλοί αγώνες για να επιτευχθούν και  υποκύπτουμε χειροκροτώντας μάλιστα αυτούς που μας εκβιαζουν και πιέζουν και βρίσκουμε χίλιες δύο δικαιολογίες για να καλύπτουμε τις ανομίες τους τότε είχε δίκαιο ο Θουκιδίδης όταν έλεγε στους πρόθυμους να υποταχθούν :«Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν….»

*«Δεν κατηγορώ εκείνους που επιδιώκουν να επεκτείνουν την κυριαρχία τους αλλά εκείνους που είναι προθυμότεροι να υποταχθούν”. Θουκυδίδης ( -460-394, Αθηναίος ιστορικός)