Η CIA κήρυξε «ανοικτό πόλεμο» στον Τραμπ

«Για πολλά ροζ βίντεο του Τραμπ…» κάνουν λόγο οι μυστικές υπηρεσίες 

«Ανοικτό πόλεμο « κατα του Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξαν οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με την CIA να διαρρέει ότι η Ρωσία δεν έχει μόνο ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με πρωταγωνιστή τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ… Ο Ντόναλντ Τραμπ αντεπιτέθηκε κατηγορώντας τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για ψευδείς πληροφορίες και ανθρώπους άρρωστους.

Trump

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, δημοσιογράφος του δικτύου που επικοινώνησε με μέλη της CIA και ρώτησε για το ζήτημα αυτό έλαβε την απάντηση ότι οι πληροφορίες αυτές είναι «βάσιμες» και πως τα στοιχεία δείχνουν ότι τα βίντεο είναι… περισσότερα.
«Υπάρχουν περισσότερες από μια κασέτες, όχι μόνο με βίντεο αλλά και με ήχο, τραβηγμένο στη Μόσχα αλλά και την Αγία Πετρούπολη» δήλωσε ο δημοσιογράφος του BBC Πολ Γουντ, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσής του από την Ουάσιγκτον.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο αμερικανικός Τύπος γνωρίζει εδώ και καιρό τις… πικάντικες αυτές αποκαλύψεις αλλά δεν μπορούσαν να τις επιβεβαιώσουν. «Έστειλα μήνυμα στην CIA στις αρχές Νοεμβρίου για να τους ρωτήσω για αυτές τις κατηγορίες. Ηταν παράνομο για τους αξιωματούχους να μου μιλήσουν αλλά έλαβα ένα μήνυμα μέσω ενδιάμεσου ότι η υπηρεσία θεωρεί βάσιμες τις πληροφορίες αυτές. Την ίδια ώρα, μου αποκάλυψε ότι πηγή δεν είναι μόνο ο πράκτορας της MI6 αλλά και κάποιος άλλος» είπε ο βρετανός δημοσιογράφος.

Βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η έκθεση αυτή συντάχθηκε από τον 52χρονο πράκτορα της MI6 Κρίστοφερ Στιλ, την περίοδο που βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία.
Κόντρα μεταξύ Τραμπ και μυστικών υπηρεσιών για τη διαρροή
Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται πεισματικά ότι υπάρχουν αυτά τα βίντεο ενώ σε διάψευση των πληροφοριών προχώρησε και το Κρεμλίνο.
Σε συνέντευξη Τύπου από τον Πύργο Τραμπ την Τετάρτη, ο νέος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι είναι «έξαλλος» με τις μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, τις κατηγόρησε ότι βρίσκονται πίσω από την… διαρροή των πληροφοριών αυτών.

«Ηταν πραγματικά ντροπιαστικό που οι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν. Τις διάβασα, είναι ψεύτικες είπε ο Τραμπ, και συμπλήρωσε: «Άρρωστοι άνθρωποι έγραψαν αυτά τα σκ@@@».
Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε νωρίτερα σε tweet του ότι ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ επικοινώνησε μαζί του για να «καταγγείλει» την έκθεση αυτή.
«Ο Τζέιμς Κλαπερ μου τηλεφώνησε χτες για να καταγγείλει την ψευδή και μυθοπλαστική έκθεση που κυκλοφόρησε παράνομα. Αποκύημα φαντασίας, με ψεύτικα στοιχεία. Τι κρίμα!» έγραψε ο ίδιος ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Τζέιμς Κλάπερ αρνήθηκε ότι οι υπηρεσίες διέρρευσαν πληροφορίες ότι η Ρωσία έχει στη διάθεσή της «καυτές» προσωπικές πληροφορίες αλλά και οικονομικά στοιχεία για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ. Υπογράμμισε, όμως, ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει εικόνα για την… αξιοπιστία της έκθεσης.
«Εξέφρασα την βαθιά μου απογοήτευση που οι διαρροές εμφανίζονται στον Τύπο και συμφωνήσαμε και οι δύο ότι είναι διαβρωτικές και προκαλούν βλάβες στην εθνική μας ασφάλεια» τόνισε ο κ. Κλάπερ, που παράλληλα φέρεται να διαβεβαίωσε τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι οι μυστικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να υπηρετήσουν την κυβέρνησή του.
Από μόνη της, η ανακοίνωση θεωρείται σημάδι «ρήξης» μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και του Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό γιατί αυτές οι υπηρεσίες των ΗΠΑ σπάνια μπαίνουν στη διαδικασία να «εξηγήσουν» ή να «δικαιολογηθούν».
Ποιος είναι ο Βρετανός συντάκτης της έκθεσης που άναψε φωτιές
Ο Κρίστοφερ Στιλ, ο φερόμενος ως συντάκτης της αμφιλεγόμενης έκθεσης για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, παρουσιάζεται ως ένας πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με εξαιρετική φήμη.
Η εφημερίδα Wall Street Journal παρουσίασε τον Κρίστοφερ Στιλ ως τον συντάκτη της έκθεσης για τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου γίνεται λόγος για πολλά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου, ιδίως την ύπαρξη ενός βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου όπου εμπλέκονται ιερόδουλες ή ακόμα και την ανταλλαγή πληροφοριών για σχεδόν μία δεκαετία με το Κρεμλίνο.
Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «γνωρίζει» τον Κρίστοφερ Στιλ και τον Κρίστοφερ Μπάροους, συνδιευθυντές της εταιρείας συμβούλων με έδρα το Λονδίνο “Orbis Business Intelligence”, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν «καλή φήμη κι ότι είναι αδύνατο ότι κατασκεύασαν αυτήν την έκθεση».
«Όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο σχετικά με τις πηγές τους» πρόσθεσε η πηγή, που έκρινε ότι «η έκθεση δεν είναι αξιόπιστη» διότι δεν έχει επαρκή τεκμηρίωση.
Μια άλλη πηγή, ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών που απασχολείται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα αγγλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να συνταχθεί η έκθεση οδηγούν στην σκέψη ότι αποσπάσματά της δεν συντάχθηκαν από Βρετανό αλλά πιθανόν «από κάποιον Ρώσο συνεργάτη».
Αυτή η πηγή εκτιμά ότι η έκθεση γράφτηκε βιαστικά κι ότι σε αυτή «έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από τον (ρώσο) συνεργάτη χωρίς να αμφισβητούνται».
Η πηγή προσθέτει ότι θα είχε αμέσως απολύσει τον συντάκτη μιας τέτοιας έκθεσης.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται έναν πρώην πράκτορα της CIA, ο Κρίστοφερ Στιλ εργάστηκε πολλά χρόνια στην Μόσχα για λογαριασμό της MI6 και έχει καλή φήμη.
Κατόπιν εργάστηκε για το αμερικανικό FBI στην υπόθεση για την διαφθορά στην Fifa, έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.