Κ.Κληρίδης:Σε τελικό στάδιο κάποιες υποθέσεις για την οικονομία

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για κάποιες από τις υποθέσεις για την κατάρρευση της οικονομίας και αναμένεται να καταχωρηθούν σύντομα στο Δικαστήριο, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν άλλες για τις οποίες απαιτείται περισσότερος χρόνος διερεύνησης και οι προσπάθειες τόσο της ανακριτικής ομάδας όσο και της Νομικής Υπηρεσίας συνεχίζονται imagew-2-aspxκανονικά.

Ο κ. Κληρίδης απαντούσε σε ερωτήσεις εξερχόμενος από το Προεδρικό μετά την τελετή διαβεβαίωσης της νέας Δικαστού του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ανδρούλας Πούγιουρου.

Σε ερώτηση για τους στόχους της Νομικής Υπηρεσίας για το νέο έτος απάντησε ότι «οι στόχοι και επιδιώξεις της Νομικής Υπηρεσίας παραμένουν οι ίδιοι, διαχρονικοί».

«Θα συνεχίσουμε ασφαλώς και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, πρώτον, για την κάλυψη των κενών που παρατηρούνται στην υποστελέχωση της Νομικής Υπηρεσίας, έτσι ώστε να μπορούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο να συνεχίσουμε το έργο, το οποίο έχουμε αναλάβει και, δεύτερον, ασφαλώς να συνεχίσουμε τις προσπάθειες που έχουμε αρχίσει τα τελευταία χρόνια προς την πλευρά της πάταξης κάθε είδους εγκληματικής ενέργειας, όπως επίσης και την ενίσχυση του έργου του άλλου της Νομικής Υπηρεσίας, που συνεχίζει ασφαλώς να είναι το έργο της παροχής νομικών συμβουλών σε όλους τους κρατικούς οργανισμούς», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τις έρευνες για την κατάρρευση της οικονομίας και αν θα υπάρξουν εξελίξεις στις αρχές του έτους, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «υπάρχουν σίγουρα κάποιες από τις διερευνώμενες υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο, θα έλεγα σε τελικό στάδιο, και αναμένεται να καταχωρηθούν σύντομα». Υπάρχουν άλλες, πρόσθεσε, «στις οποίες απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη διερεύνησή τους και εν πάση περιπτώσει συνεχίζονται κανονικά οι προσπάθειες τόσο της ανακριτικής ομάδας της Αστυνομίας, όσον ασφαλώς και της Νομικής Υπηρεσίας υπό την εποπτεία της οποίας και διεξάγονται οι έρευνες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες για υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο και είναι έτοιμη να καταχωρηθεί στο δικαστήριο, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι «παρόλο που δεν συνηθίζω να προαναγγέλλω, μιας και το αναφέρατε δεν θα μπορούσα να το διαψεύσω».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε το έργο της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Κληρίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο «για την πίστωση στην οποία έχει προβεί στη Νομική Υπηρεσία για το έργο που διεξάγει».