Με ποσοστό σχεδόν 70% καθάρισε νωρίς ο Κων.Γιωρκάτζης

Με ποσοστό που αγγιξε σχεδόν  το 70% ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επικράτησε του ανθυποψηφίου του Παναγιώτη Σταυρινίδη  και είναι ο πρωτος δήμαρχος παγκύπρια με το μεγαλύτερο  ποσοστό ψήφων.imagew-4-aspx

Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης λαμβάνοντας καθαρή εντολή, αναλαμβάνει πλέον να ολοκληρώσει τα μεγάλα έργα για τον Δήμο της Λευκωσίας σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο. Η επανεκλογή Γιωρκάτζη, έστειλε παράλληλα και ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους θέλησαν να δώσουν μια άλλη πολιτική διάσταση στη μάχη της Λευκωσίας παραλληλίζοντάς την με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης φαίνεται τουλάχιστον με βάση τα ποσοστά του, να έλαβε ψήφους και πέραν τν κομμάτων  που τον στήριζαν. Ο ανθυποψήφιός του, Παναγιώτης Σταυρινίδης έχοντας μόνο τη στήριξη του ΑΚΕΛ δεν κατάφερε όπως φάνηκε να κερδίσει τη στήριξη ψηφοφόρων άλλων κομμάτων και ως εκ τούτου τα ποσοστά του περιορίστηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ποσοστό του κ. Γιωρκάτζη (68,86%) ήταν υπερδιπλάσιο του ανθυποψηφίου του Παναγιώτη Σταυρινίδη (31,14%) και παράλληλα ήταν κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Στις οποίες, ωστόσο, οι υποψήφιοι ήταν τρεις, καθώς εκτός από τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και την Ελένη Μαύρου, τη δημαρχία διεκδικούσε και ο Κωνσταντής Καντούνας. Ο Κων.Γιωρκάτζης είχε λάβει ποσοστό 57,11%, η Ελένη Μαύρου 39,36% και ο Κωνσταντής Καντούνας, ο οποίος κατέβαινε ως ανεξάρτητος και χωρίς να έχει τη στήριξη κανενός κόμματος, έλαβε ποσοστό 3,53%.

Και η Λευκωσία  είχε αυξημένο ποσοστό αποχής.  Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το ποσοστό της αποχής ήταν στο 40,33%, ενώ σε αυτές τις εκλογές, το ποσοστό έφτασε στο 59,32%. Το ποσοστό αυτό ήταν και το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής για τους ελεύθερους δήμους της Μείζονος Λευκωσίας αλλά και όλους τους ελεύθερους δήμους των πόλεων της ελεύθερης Κύπρου.

Θέλουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές στην προσπάθεια μας, δηλώνει ο Κ. Γιωρκάτζης

Πρωταγωνιστές επιθυμεί να είναι οι πολίτες, στην προσπάθεια για να καταστεί η Λευκωσία μια πόλη καθαρή, λειτουργική, δημιουργική, που θα κάνει όλους περήφανους τόνισε αμέσως μετά τη νίκη του  ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα ψηλά ποσοστά αποχής σημειώνοντας ότι οι ευθύνες σίγουρα δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του στο επιτελείο του το βράδυ της Κυριακής και πλαισιωμένος από την οικογένεια του, ο κ. Γιωρκάτζης ευχαρίστησε τους συμπολίτες του, που τον  τίμησαν ξανά με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους». Η στήριξή τους, πρόσθεσε, «μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πριν πέντε χρόνια, με μεγαλύτερη όμως αποφασιστικότητα και δυναμισμό, με μεγαλύτερη σιγουριά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν την υποψηφιότητά του, τους συνεργάτες του και όλους όσοι «συνέβαλαν σ` αυτή την προσπάθεια και σ` αυτήν την εκλογική επιτυχία».

Ευχαρίστησε επίσης τον ανθυποψήφιό του «για τον πολιτισμένο και γόνιμο διάλογο που είχαμε καθ` όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που με άντεξε αυτό το δύσκολο προεκλογικό διάστημα», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση σημαδεύεται από τα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζη, «η επανάληψη και εδραίωση του ανησυχητικού αυτού φαινομένου καθιστά και την αντιμετώπισή του ολοένα και πιο δύσκολη». Οι ευθύνες, πρόσθεσε, «σίγουρα δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες».

Την ίδια ώρα υποσχέθηκε ότι «από αύριο αρχίζουμε ξανά δουλειά, για να υλοποιήσουμε όλα εκείνα που έχει ανάγκη η Λευκωσία μας».

Για να την καταστήσουμε, είπε, «μια πόλη φιλική για τους δημότες της, ελκυστική για τους επισκέπτες της. Μια πόλη καθαρή, λειτουργική, δημιουργική, η οποία θα μας κάνει όλους περήφανους κάθε μέρα».

«Σ` αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες όχι μόνο συμμέτοχους αλλά και πρωταγωνιστές», ανέφερε.