Ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Κιν.Αλληλεγγύη από το Ε.Συμβούλιο

«Η προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να πείσει ότι αποδέχθηκε οδικό χάρτη τουρκικών προδιαγραφών γιατί τάχα φοβάται προσάρτηση και εποίκους δεν πείθει κανέναν:
Καταπάτησε όλες τις κόκκινες γραμμές που ο ίδιος είχε θέσει πριν και μετά το Μοντ Πελεράν και προσπαθεί να το εμφανίσει ως ηρωική πράξη.image003
Προσπαθεί να πείσει ότι έχει κατά νου τις έγνοιες και ανησυχίες των Ε/κ αλλά στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται και συνθέτει ένα σχέδιο χειρότερο από το Ανάν.
Αναφέρει ότι δέχθηκε τον τουρκικό οδικό χάρτη και πενταμερή εξαιτίας των τουρκικών απειλών, αλλά ξεχνά ότι οι ίδιες ότι οι ίδιες απειλές θα υφίστανται και θα τίθενται και στη Γενεύη. Μήπως εκεί θα υπενθυμίσει στον κυπριακό λαό και τη φράση του για «πιστόλι στον κρόταφο», όπως με το κούρεμα καταθέσεων το 2013;».
Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Παπαπαύλου και πρόσθεσε ότι: «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει χάσει την αξιοπιστία του. Η λύση που μαεστρικά υφαίνει βήμα – βήμα θα καταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Έλαβε λαϊκή εντολή να διαπραγματευθεί το Κυπριακό, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες έχει καταπατήσει και συνεχίζει να το κάνει».
«Εάν ο ίδιος δεν έχει αντιστάσεις απέναντι στους σχεδιασμούς της Τουρκίας, έχουμε εμείς, έχει ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης.
Καταληκτικά, ο κύριος Παπαπαύλου τόνισε ότι «υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ουσιαστικά καταργήσει το συμβουλευτικό ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου, μελετούμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και την αποχώρηση μας. Εμείς, συνυπευθυνότητα για όσες υποχωρήσεις έγιναν και για όσες θα γίνουν δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ».