Kosachev προς Συλλούρη:Η Ρωσία πρόθυμη να συμβάλει σε λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ.

Τη στήριξη της Ρωσίας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος,imagew-1-aspx στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την πρόθεσή της να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση επανέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Άνω Βουλής του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Ρωσίας και επικεφαλής της Ρωσικής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ-IPU), Konstantin Kosachev, σε σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκαν οι στενές και φιλικές διακοινοβουλευτικές σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας, τόσο στο διμερές επίπεδο, όσο και στα πλαίσια διακοινοβουλευτικών οργανισμών.

Συμφωνήθηκε, εξάλλου, η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας αυτής, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτικότερη εφαρμογή της.

Ο κ. Kosachev βρίσκεται στην Κύπρο υπό την ιδιότητά του ως συνεισηγητή της Μόνιμης Επιτροπής Ειρήνης και Διεθνούς Ασφάλειας της ΔΕ για το «Ρόλο των Κοινοβουλίων στην αποτροπή εξωτερικών παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών».

Παρούσα στη συνάντηση ήταν επίσης η Συνεισηγήτριά του για το εν λόγω θέμα, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων – Παθόντων και μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη ΔΕ, Σκεύη Κουκουμά Κούτρα.

Τον κ. Kosachev συνόδευαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Stanislav V. Osadchiy και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες.