Έλεγχος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας από την Ελεγκτική Υπηρεσία

Η Ελεγκτική Υπηρεσία χαιρετίζει το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων νομοθέτησε σήμερα, επαναφέροντας πλήρως το δικαίωμα της Υπηρεσίας για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ), όπως επιβάλλουν οι αρχές της διαφάνειας και λογοδοσίας που θα πρέπει να ισχύουν σε κάθε κρατική επιχείρηση.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία θα αρχίσει, αμέσως μόλις δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας οι ψηφισθείσες προτάσεις νόμου, τον έλεγχο της ΣΚΤ. Αναμένουμε ότι, αυτή τη φορά, θα υπάρξει πλήρης συνεργασία από τον ελεγχόμενο οργανισμό και ότι δεν θα προβληθούν ξανά προσκόμματα.

Ο Γενικός Ελεγκτής έχει εκφράσει δημόσια, όπως και στην πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού στις 28 Νοεμβρίου 2016, την πρόθεση της Υπηρεσίας του να χειριστεί το όλο θέμα με εμπιστευτικότητα και ότι, όταν υπάρξει κατάληξη σε συγκεκριμένη έκθεση ευρημάτων, θα διαβουλευθεί με τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη χρησιμότητα και τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των ευρημάτων αυτών, ανάλογα με τη φύση τους και πάντοτε έχοντας κατά νουν το δημόσιο συμφέρον.