Θεοχάρους:Ευνοϊκές οι συνθήκες στην Ε.Ε. να στηριχθούν οι κυπριακές θέσεις

«Το πιο παρήγορο από όσα λέχθηκαν σήμερα, είναι ότι διατυπώθηκε η θέση για να γίνει μια νέα συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία θα μπορούσε να καθοριστεί μια κοινή θέση αποδεκτή από όλους» δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.520258792-25879-dgsdefrgsdefragerq-17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002_550_900_crp

«Η δική μου η τοποθέτηση είναι ότι οι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ ευνοϊκές τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον Διεθνή παράγοντα για να στηριχθούν οι κυπριακές θέσεις, απέναντι στη δικτατορία την οποία έχει επιβάλει ο Ερντογάν» είπε η κυρία Θεοχάρους.

«Η τοποθέτηση μου δεν βρήκε ιδιαίτερη απήχηση γιατί πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορεί να πιέσει τον Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης διευκρίνισε ωστόσο ότι ο Ερντογάν μπορεί να πιεστεί με την διακοπή των προενταξιακών κονδυλίων και αυτό «είναι κάτι το οποίο θα τον οδηγήσει να κάνει και δεύτερες σκέψεις όταν παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν τόσο δραματικά την Κύπρο».

«Το άλλο παρήγορο» τόνισε, «είναι ότι επιτέλους κατάλαβαν ποιος είναι ο Ακιντζί και πως μέχρι τώρα έχει ουσιαστικά ξεγελάσει τον Κυπριακό λαό για την πρόθεση του να επιλύσει το Κυπριακό, με βάση τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού και όχι με βάση τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Καταληκτικά, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης καταδίκασε την αυριανή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κύπρο.