Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης αλληλέγγυο με την Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας

 

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης με ανακοίνωση του καταγγέλλει το κλείσιμο των Γραφείων της Επιτροπής Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη .unknown

Στην ανακοίνωση του ημερ.12 Νοεμβρίου το ΠΣΕ καταγγέλλει:

«Σήμερα καταγράφηκε ακόμα μια μαύρη σελίδα για το λαό της Τουρκίας, ακόμα μια ένδειξη του χαρακτήρα της Τουρκικής Κυβέρνησης που συνεχίζει να προκαλεί και να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της και των λαών της περιοχής μας.

Η Κυβέρνηση του δικτάτορα Ερντογάν έκλεισε τα Γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, στη βάση διατάγματος που αναστέλλει για τρεις μήνες τη νόμιμη λειτουργία πέραν των τριακοσίων κοινωνικών οργανώσεων.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την αυταρχική, κατασταλτική και εγκληματική για τα συμφέροντα του λαού της Τουρκίας και των λαών της περιοχής, Κυβέρνηση του AKP. Οι μαζικές φυλακίσεις και οι πρόσφατες πράξεις βαρβαρότητας της Τουρκικής Κυβέρνησης ενάντια σε ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, κούρδους πολιτικούς και άλλους, αποτελούν την επιβεβαίωση μιας φασιστικής συμπεριφοράς, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της τουρκικής αστικής τάξης και του μεγάλου κεφαλαίου. Οι πρόσφατες επίσης ιμπεριαλιστικές ιαχές του Ερντογάν για τα εδάφη που του ανήκουν και είναι στην καρδιά του, που φτάνουν και αγγίζουν βαθιά και την Κύπρο, δεν μπορούν παρά να κινητοποιούν και κινητοποιούν το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της περιοχής μας.

Οι αντιιμπεριαλιστικές, φιλειρηνικές δυνάμεις της Κύπρου εκφράζουν την πλήρη συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη τους στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του οποίου ηγείται η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας. Στεκόμαστε δίπλα στους συναγωνιστές μας της Τουρκίας, με τους οποίους μας συνδέουν συναγωνιστικοί αδελφικοί δεσμοί. Μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και με τους έλληνες συναγωνιστές της ΕΕΔΥΕ εδώ και χρόνια δημιουργήσαμε και δυναμώνουμε συνεχώς ένα ισχυρό θεσμό για την ειρήνη, το θεσμό των τριμερών συναντήσεων ανάμεσα στα κινήματα των τριών χωρών μας, δυναμώνοντας τη φιλία των λαών μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την υποδούλωση στα ξένα συμφέροντα.

Ημαστε σίγουροι ότι η Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας θα παραμείνει όρθια και στο τέλος και με τη διεθνιστική αλληλεγγύη όλων μας, θα νικήσει!»