ΔΗΚΟ:Ο Ακιντζί ζητά τώρα και ρέστα

«Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ακολουθώντας την πάγια τακτική της τουρκικής πλευράς, επιδεικνύει κακοπιστία και αναξιοπιστία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ. %ce%b4%ce%b7%ce%ba%ce%bf1111223Ο Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιδιώκει να χρεωθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά, ακόμα και το σύντομο διάλειμμα των διαπραγματεύσεων, καθώς και να δημιουργήσει περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων – και επί της ουσίας και χρονικών – για την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Υπενθυμίζεται ότι είναι ο κ. Ακιντζί, που ενώ απαίτησε να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις εκτός Κύπρου για να συζητηθεί το Εδαφικό και να καταθέσει χάρτη, τελικά δεν κατέθεσε χάρτη. Και τώρα ζητά και τα ρέστα», λέει η ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, αναφέρει το ΔΗΚΟ, «ο κατοχικός ηγέτης προσπαθεί να προκαλέσει αναταραχή, ισχυριζόμενος δημόσια ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει κατανόηση στην τουρκική αξίωση για την εκ περιτροπής προεδρία και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αποδέχτηκε τη δυνατότητα υποβολής βέτο από το λεγόμενο «τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο σε όλες τις δομές της Διακυβέρνησης».

Επιπλέον, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απαντήσει δημόσια όπως στους ισχυρισμούς του ότι «ο κ. Ακιντζί, δήλωσε κατανόηση η πλευρά μας στην τουρκική απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία; Αποδέχτηκε η πλευρά μας τα βέτο των Τουρκοκυπρίων σε ό,τι αφορά τη Διακυβέρνηση;».

Τέλος, το ΔΗΚΟ αναμένει την άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου και την ενδελεχή ενημέρωση του σώματος, τόσο για τις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν όσο και για τη στρατηγική στο γύρο διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσει στις 20 Νοεμβρίου.