Σκασμός μιλά ο αρχηγός…

Viral έγινε βιντεο με τον ηγέτη του ΑΚΕΛ να γυρίζει το κεφάλι στην καθήμενη snapshot_826πίσω του βουλευτίνα της Αριστεράς Νέων Δυνάμεων Ειρήνη Χαραλαμπίδου και να της υποδεικνύει  με θυμό να σιωπήσει επειδή με το δίκαιο της διαφωνούσε με την πρόταση του κόμματος και τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ για το διαχειριστκό έλεγχο του Συνεργατισμού.Και μέσα στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Αντρος να ξαναγυρίζει το κεφάλι και με θυμό να της λέει να ψηφίσει ότι θέλει αλλά να μην μιλά. Χωρίς να θέλει να ακούσει τις επιφυλάξεις και της Ειρήνης και του βουλευτή του κόμματος Αδάμου Αδάμου που τελικά δικαιώθηκαν.Γιατί η πλειοψηφία των νομοθετών μας όχι μόνο  «κουτσούρεψε» τον διαχειριστικό έλεγχο που θα διενεργούσε η Ελεγκτική Υπηρεσία στον Συνεργατισμό, αλλά και με ψήφιση της δεύτερης πρότασης, με την οποία τροποποιείται ο νόμος «ομπρέλα» με την οποία η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) πλέον δεν θα καταθέτει στοιχεία στον Ελεγκτή για να διεξάγει οικονομικό έλεγχο, μπλοκάρει γενικά ο έλεγχος.

Η μεν πρώτη επιτρέπει τον διαχειριστικό έλεγχο με περιορισμούς, η δε δεύτερη όμως με τον νόμο περί Δημοσιονομικού Πλαισίου γνωστό ως νόμο «ομπρέλα» με τον οποίο καθοριζόταν η ΣΚΤ ως κρατική εταιρεία, εξαιτίας της παραχώρησης του ποσού €1,7 δισ., για την ανακεφαλαιοποιήση της, απαγορεύει τον οικονομικό έλεγχο.

Και τώρα τρέχει η ηγεσία του ΑΚΕΛ να μπαλώσει την γκάφα και να λέει πως θα επανέλθει σε 15 μέρες για να διορθώσει…Αν τα καταφέρει δηλαδή! Γιατί ένας νόμος που ψηφίστηκε μπορεί να ξανψηφιστεί και δεύτερη φορά σε άλλη ολομέλεια;

Και εσύ Ειρήνη  και κάθε Ειρήνη τρέχα γύρευε να εξηγείς γιατί διαφοροποιήθηκες κατα την επίμαχη ψήφιση των δύο τροπολογιών.

Ο αρχηγός θα έπρεπε να σου ζητήσει δημοσίως «συγγνώμη και όχι εσύ να δικαιολογείς  τη σωστή τοποθέτηση σου.

Σκασμός ρε μιλά ο αρχηγός και άμα ο αρχηγός μιλά οι υπόλοιποι να στέκουν σούζα ε; Σούζα είπαμε και όχι «μου σου ξου…»

Μαφάλντα

 

Αρχηγού παρόντος… 

Οπως θα θυμάστε  παρόμοια  και χειρότερη  συμπεριφορά  averof-neofytou-andros-kyprianouεπέδειξε ο ηγέτης του ΑΚΕΛ και στην περίπτωση της εκλογής προέδρου της Βουλής. Ενώ ο ΔΗΣΥ πρότεινε τον βουλευτή των Νέων Δυνάμεων του ΑΚΕΛ Αδάμου Αδάμου και ήταν μεγάλο το ενδεχόμενο να τον ψηφίσουν και τα άλλα κόμματα ο κ. Αντρος απέρριψε την πρόταση ως μη «υποβληθείσα».Ψέμματα έλεγε ή αλήθεια; Οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια ξέρουν καλύτερα τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στη συνάντηση ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ τότε.

Προφανώς θα λειτούργησε το σκεπτικό αφού δεν θα’ναι αυτός να μην είναι κανένας…Γιατί αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω.

Χουλκ

Οι ισχυρισμοί του Αβέρωφ για καλύτερη οικονομία

Ο Αβερωφ Νεοφύτου στην πρώτη γραμμή υπέρ των όποιων παραχωρήσεων στην τ/κ πλευρά και πίσω του με διαφορά στήθους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Ν.Τορναρίτηςaverof-neofytou-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-620x310

που δεν χάνει ευκαιρία να εκθειάζει την ιμίσhι μου πρόοδο  που σημειώνεται στις συνομιλίες.Πίσω τους βέβαια καταϊδρωμένος αλλά πλήρως ταυτισμένος με τις θέσεις τους ο Προ.Προδρόμου που κάποτε κατηγορούσε το Νίκο Αναστασιάδη ότι ανήμερα της γορτής του Αγίου Βαλαντίνου εστελλε φιλάκια στον Τούρκο πρόεδρο  Ερντογάν (όταν τον επισκέφθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ στην Τουρκία ως αρχηγός κόμματος).

Αυτά όμως που λέει τώρα ο αρχηγός του ΔΗΣΥ περι καλύτερης πραγματικά οικονομίας σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού θα μπορούσε κάποιος να του αντιτάξει και το ερώτημα:Με ποιό τίμημα όταν η Τουρκία επιμένει πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα; Θα έχει η Τουρκία τον έλεγχο των κατεχομένων και μερικώς και της άλλης «συνιστώσας πολιτείας» και οι ε/κ ως ραγιάδες θα απολαμβανουν τα οφέλη μιας ανθούσας οικονομίας; Γιατί μπορεί να έχουμε καλύτερη οικονομία και υπο τουρκικό ζυγό εννεν κύριε Αβέρωφ;

Μαφαλντα