Aλληλεγγύη:Δυστυχώς ο Πρόεδρος δεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια στο λαό

 

«Αναμένουμε να διαψεύσει τον Ακκιντζί για παραμονή όλων των εποίκων και για νέα μνημόνια για το κόστος της λύσης»

«Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χθεσινή διακαναλική δεν είχε το θάρρος να πει την αλήθεια στο λαό. Είπε αυτά που ωραιοποιούν τα απαράδεκτα image735-3-aspxπου έχει αποδεχθεί μέχρι σήμερα. Τον αποκάλυψε λίγα λεπτά αργότερα ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος υποστήριξε ότι συμφωνήθηκε παραμονή όλων των εποίκων και πρόσθεσε ότι, το σύνολο των πολιτών του, που θα είναι πολίτες της ομοσπονδίας φτάνει τις 220 χιλιάδες». Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη σχολι’αζοντας τη διακαναλική συν’εντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη και προσθέτει:

«Γιατί δεν διαψεύδει ο Πρόεδρος τον κ. Ακιντζί; Επειδή λέγει την αλήθεια ή επειδή θα χαλάσει το καλό κλίμα»;

Σύμφωνα με την Αλληλεγγύη, «μίλησε και για πολλά άλλα ο κατοχικός ηγέτης, όπως για παράδειγμα για το κόστος της λύσης και για το ποιος θα το πληρώσει. Αφού αφαίρεσε ανταλλαγές περιουσίων και προέβη σε συμψηφισμούς κατέβασε το κόστος της λύσης στο ποσό των 8 δις ευρώ, το οποίο όπως είπε θα πληρωθεί με δάνεια. Δηλαδή με νέο μνημόνιο. Και τα έλεγε αυτά ο κ Ακιντζί την ώρα που ο Πρόεδρος τόνιζε ότι δεν θα δεχθεί λύση με μνημόνια».

Κατά την εκτίμηση του Κινήματος, η πλέον επώδυνη δήλωση του Ακιντζί αφορούσε την φοίτηση των Ελληνοπαίδων που θα επιστρέψουν στο τουρκικό κρατίδιο σε τουρκικά σχολεία.

Παράλληλα η Αλληλεγγύη τονίζει: «Είναι μακρύς ο κατάλογος της παραπληροφόρησης του Προέδρου ή της ανέντιμης στάσης Ακιντζί που αδειάζει τον Πρόεδρο. Ακόμη και να θέλουμε, που θέλουμε να τον πιστέψουμε δεν διαψεύδει τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος τον έχει χρίσει ήδη συμπρόεδρο».

Καταλήγοντας το Κίνημα Αλληλεγγύη στην ανακοίνωση του σημειώνει ότι θεωρεί «εμπαιγμό προς τη νοημοσύνη των Κυπρίων πολιτών το γεγονός ότι η υποταγμένη διαπραγματευτική ομάδα συζήτησε τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στο Μοντ Πελεράν ήδη από την περασμένη Τετάρτη, και ο κύριος Ανδρέας Μαυρογιάννης άκουσε τάχα τις ανησυχίες των κομμάτων την περασμένη Πέμπτη και σήμερα Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».